Tretmani protiv opadanja kose

prp kose pre i posle iskutva - ordinacija Rejuva Beograd

Ovi tretmani protiv opadanja kose provereno deluju

Tretmani protiv opadanja kose – Lepa, zdrava i negovana kosa je ukras svake osobe, pa opadanje, a posebno gubitak kose, stvara ne samo estetski, već i psihološki problem i smanjuje samopouzdanje.

U normalnim okolnostima, obično se gubi 50 do 100 vlasi dnevno. To je gotovo neprimetno, jer nova kosa raste u isto vreme. Međutim, tretmani protiv opadanja kose su potrebni kada nova kosa ne stigne da zameni kosu koja je opala.

Gubitak kose je potpuna ili delimična ćelavost usled hormonskih promena ili fizičkog ili psihičkog stresa. Javlja iz više razloga. Neki uzroci, kao što su hormonske promene, smatraju se prirodnim, dok drugi ukazuju na ozbiljne zdravstvene probleme. Ponekad je opadanje uzrokovano bolešću kože glave, a ponekad ukazuje i na druge procese i bolesti u celom telu. U poslednje vreme puno pacijeta se žali na pojačano opadanje kose nakon preležane Korone.

Tretmani protiv opadanja kose u ordinaciji Rejuva

Pre tretmana protiv opadanja kose prvo treba ustanoviti uzrok opadanja i proredjenja kose kao i stanje kose i kože glave.

Najviše uspeha u normalizaciji rasta kose imaju oni pacijenti kojima se na glavi još uvek mogu videti funkcionalni folikuli dlake. Kod pacijenata koji nemaju folikule dlake, koji su već dugo potpuno ćelavi na određenim delovima glave ili u celosti, nažalost primena tretmana nije uspešna.

Tretmani protiv opadanja kose, koji se uspešno sprovode u ordinaciji Rejuva su PRP kose i mezoterapija kose. Udruženim snagama daju fantastične rezultate.

S obzirom da snažno revitaliziraju kožu poglavine, oba tretmana se preporučuju kao priprema pre, ali i nakon transplantacije.

PRP kose

PRP kose je jedan od najpopularnijih tretmana u lečenju opadanja kose. U pitanju je nehirurški postupak, koji se može izvoditi i kod muškaraca i kod žena. Ovaj tretman dovodi do zaustavljanja opadanja kose, poboljšanja kvaliteta postojeće i utiče na stimulaciju rasta nove kose. Ujedno i produžava fazu rasta kose.

PRP kose svojim delovanjem utiše na deljenje matičnih ćelija korena dlake i produžava fazu rasta kose.

Najčešće je pacijentima sa naslednim gubitkom kose potrebno da tretman ponavlja na  6 do 12 meseci radi održavanja postignutih rezultata, pokazalo je naše iskustvo u ordinaciji Rejuva.

PRP kose – kako se izvodi i da li boli?

Tretman počinje vađenjem krvi pacijenta, koja se potom stavlja u specijalni aparat za centrifugu kako bi se plazma i trombociti odvojili od ostalih krvnih komponenti koji nam nisu terapijski značajni u ovoj proceduri. Tako pripremljena plazma bogata trombocitima sa fakorima rasta se  ubrizgava u kožu glave pacijenta kako bi se stimulisao ponovni rast unutar folikula dlake.

PRP kose je minimalno bolan. Postupak izvodi sertifikovani lekar mikro-iglama uz obaveznu  anesteziju u vidu kreme.

Neželjeni efekti i kontraindikacije tretmana PRP kose

Većina zdravih ljudi može bez problema da se podvrgne PRP tretmanima.

PRP kose je najprirodniji regenerativni tretman i nosi minimalni rizik od alergijskih reakcija.

Ipak, može imati minimalne neželjene efekte. Najčešće su to blagi otok i crvenilo neposredno nakon procedure, kao i osecaj neprijatnosti i zatezanja na koži glave.

Oni se ubrzo povlače, najčešće posle par sati.

Postoje određena stanja i bolesti  kod kojih pacijenti treba da izbegavaju ovu proceduru. To su pacijenti koji imaju autoimune bolesti, poremećaj krvi i trombocita, hroničnu bolest jetre, prisustvo aktivne teške infekcije, malignu bolest, HIV i druge teske bolesti. Efekti tretmana zavise i od regenerativnih sposobnosti samog organizma.

U svakom slučaju, pre tretmana PRP kose u ordinaciji Rejuva pacijenti imaju konsultativni pregled, na osnovu koga lekar ustanovi da li postoje kontraindikacije za tu proceduru.

Najbolje efekte PRP kose postižu se kombinovanjem sa mezoterapijom kose.

Mezoterapija kose

Mezoterapija kose služi da se spreči dalje opadanje kose, značajno poboljša kvalitet postojeće i stimuliše rast nove kose.

To je neinvazivna medicinska metoda, kojom se hrani vlasište, obnavljaju folikuli dlake i utiče se na cirkulaciju poglavine. Efikasno smanjuje rizik i od upale vlasišta i pojavu peruti. Terapijski deluje na kožu glave, stvarajući zdravo okruženje za rast kose.

Sprovodi se tako što se specijalni mezokokteli, sastavljeni od vitamina, faktora rasta, oligoelemenata, aminokiselina i dr, uz pomoć najtanjih iglica injektuju u mezoderm kože glave gde se nalaze krvni sudovi i folikuli dlake.

Prvo se na tretiranu regiju nanosi anestetik krema, čime tretman postaje gotovo bezbolan. Potom injektovanje mezokoktela obavlja sertifikovani lekar. Za optimalne rezultate potrebno je ponoviti pet do osam tretmana, prvo jednom sedmično, a posle na dve sedmice.

tretmani protiv opadanja kose - mezoterapija kose

Tretmani protiv opadanja kose – koliko ih je potrebno?

Tretmani protiv opadanja kose neće svima dati potpuno jednake rezultate. Najbolji efekat postiže se udruženom primenom PRP kose i mezoterapijom kose. Koji će se tretman prvi primenjivati i koliko će ih otprilike biti potrebno ustanoviće lekar na konsultativnom pregledu.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa tretmanima protiv opadanja kose, slobodno pozovite našu ordinaciju ili nam pišite u DM na Instagramu.

Podelite ovaj tekst:

Kontaktirajte nas

Povezani postovi

sr_RSSerbian
Pozovite nas