PRP tretman lica | Vampirski lifting

PRP lica – Jedan od najpopularnijh regenerativnih anti-aging tretmana

45 minuta

Trajanje tretmana

4-6

Neophodan broj tretmana

Injekciona

Tip procedure

Šta je PRP?

PRP (Platelet Reach Plasma) – plazma obogaćena trombocitima je najprirodnija metoda podmlađivanja koja koristi sposobnost sopstvenog organizma da popravi oštećenja na tkivima u svrhu podmlađivanja. PRP, poznat i kao tzv. “vampirski lifting ” je danas u Holivudu jedan od najpopularnijh regenerativnih antaging tretmana.

PRP se najpre koristio u drugim granama medicine (sportske povrede, ortopedija, za regeneraciju drugih tkiva itd.), a kasnije je počeo da se koristi i u regeneraciji kože.

PRP je potpuno bezbedan tretman jer obzirom da se koristi sopstvena krv ne postoji rizik od alergijske ili imunološke reakcije.

PRP tretman - vampirski lifting - Estetska Ordinacija Rejuva Beograd

Trombociti koji plivaju u našoj krvi obično su neaktvne ćelije, ali kada dodje do ozlede ili posekotine, trombociti se bude, aktiviraju i na mestu ozlede oslobađaju veliki broj faktora rasta koji dovode do regeneracije tkiva i zarastanja rane. Upravo ta njihova sposobnost regeneracije sopstvenog tkiva je iskorišćena u ovoj metodi.

Faktori rasta oslobodjeni iz trombocita stimulišu stvaranje nove kapilarne mreže, kolagena, elastina i hijaluronske kiseline čime se koža regeneriše, podmlađuje, postaje jedra, sjajna i zategnutija, a dubljom aplikacijom možemo regenerisati i dublje strukture lica. PRP je idealan za podmladjivanje kože lica, vrata, dekoltea, šaka i kose (kako kod opadanja i alopecije tako i nakon presađivanja kose).

Cellular Matrix

Osim klasične PRP metode kojom se regenerise koža, vraća sjaj i jedrina koži i brišu sitnije bore, postoji i CELLULAR MATRIX. To je najsavremeniji vid PRP-ja koji pored faktora rasta iz trombocita sadrži i neukrštenu hijaluronsku kiselinu, pa pored efekta regeneracije tkiva pacijent dobija i efekat nadoknade volumena na licu tj. lifting efekat.

Često postavljana pitanja

Potrebno je uraditi 2-3 tretmana na mesec dana, a pun efekat očekujemo tek par meseci od poslednjeg tretmana.

PRP je potpuno bezbedan tretman jer obzirom da se koristi sopstvena krv ne postoji rizik od alergijske ili imunološke reakcije.

U Rejuvi koristimo registrovane REGEN LAB setove za PRP vrhunskog kvaliteta a metodu izvodi sertifikovani lekar. Procedura je brza, gotovo bezbolna, uz obaveznu anesteziju  tretiranog područja u vidu kreme.

PRP metoda ne treba raditi u trudnoći, dojenju i kod autoimunih i akutnih infektivnih bolesti. Kako biste saznali da li ste kandidat za ovaj tretman, zakažite konsultacije sa dr Aleksandrom.

Imate pitanje?

Zakažite tretman ili postavite pitanje popunjavanjem kontakt obrasca.

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Pozovite nas