ClearSkin Tretman

Trajanje tretmana

45 minuta

Neophodan broj tretmana

4-6

Tip procedure

LASERSKA

ClearSkin je jedinstveni tretman koji kombinuje snažni neablativni laser sa vakuumskim elementom i kontaktnim hlađenjem kako bi efikasno i sigurno tretirao akne. Takođe je uspešan u tretiranju znakova starenja, neujednačenog tena i teksture kože, kao i ožiljaka od akni. Tretman je pogodan za sve tonove kože i ne zahteva oporavak. Tretman je prilično komforan zbog efekta hlađenja. Ne zahteva igle ili invazivne procedure. Pruža glatku kožu i dugoročne rezultate.

Laser tehnologija najnovije ClearSkin PRO sonde koja se koristi u ovom tretmanu dizajnirana je da se bori protiv tri glavna uzročnika pojave akni: mrtvih ćelija kože, bakterija i viška sebuma.

Oslobodite se upornih akni uz ClearSkin

Akne i njihovi ožiljci često negativno utiču na samopouzdanje pacijenata koji ih imaju, ali ClearSkin tretman im pruža izuzetnu priliku da ponovo s ponosom pokažu svoje lice i osećaju se samouvereno.

ClearSkin je sofisticiran neinvazivan tretman koji efikasno leči različite oblike akni, značajno umanjuje ožiljke od akni, revitalizuje kožu, reguliše proizvodnju sebuma i podstiče proizvodnju kolagena.

Zato ordinacija Rejuva, koja je ekskluzivna destinacija za sve one koji cene vrhunski kvalitet, nudi ClearSkin kao revolucionarno rešenje za osobe koji se bore sa upornim aknama i njihovim posledicama. Uz ovaj tretman pacijenti za svega 30ak minuta mogu očekivati značajno poboljšanje u kvalitetu kože!

Alma Harmony XL Pro Laser i dr Aleksandra Markoski Smiljković - ordinacija Rejuva Beograd

Šta je ClearSkin i kome je namenjen?

ClearSkin je deo moćne Alma Harmony XL Pro platforne. U pitanju je jedinstveni tretman koji kombinuje neablativni laser sa vakuumskim elementom i kontakt hlađenjem, koji efikasno i bezbedno tretira uporne akne i ožiljke od akni. Takođe je uspešan u tretiranju znakova starenja, neujednačenog tena i teksture kože. 

Tretman je pogodan za sve tipove i boje kože osoba oba pola i zahteva minimalno ili nimalo vremena za oporavak. Zbog efekta hlađenja je prilično prijatan, a ujedno ne podrazumeva igle niti bilo kakve invazivne procedure. Pruža gladak, ujednačen ten i što je još važnije – dugotrajne rezultate.

Zašto dolazi do pojave akni?

Uporne i dugotrajne akne se obično pojavljuju tokom tinejdžerskih godina, ali mnogo odraslih osoba takođe pati od tog problema. 

ClearSkin laser tehnologija dizajnirana je da se bori protiv tri glavna uzročnika pojave akni:

1) mrtvih ćelija kože

2) bakterija

3) viška sebuma

Dakle, nepravilnosti na koži se pojavljuju kada su pore začepljene uljem, prljavštinom, bakterijama i mrtvim ćelijama kože. U normalnim uslovima, folikuli dlake postoje unutar tih pora zajedno sa žlezdama odgovornim za proizvodnju sebuma ili prirodnog ulja. Sebum ide uz dlaku i održava kožu mekom i hidriranom. Međutim, ljudi čija koža proizvodi previše sebuma, a pore su začepljene, skloni su pojavi akni.

Zašto dolazi do viška sebuma?

Postoji različiti razlozi zašto dolazi do viška proizvodnje sebuma. Neki od njih su povećane ili fluktuirajuće hormonske promene tokom puberteta ili trudnoće, ali pojavi akni može doprineti i nepravilna ishrana bogata šećerom ili mastima, stres, nepravilan rad štitne žlezde, genetika, različiti spoljni faktori… Tada se koža ne može pravilno očistiti i regenerisati što dovodi do nepoželjnih crvenih bubuljica, gnojnih potkožnih bubuljica ili crnih i belih tačkica, mitisera i belih komedona. Velike nepravilnosti na koži ostavljaju ožiljke, koji kasnije izgledaju kao udubljenja. S toga je samopouzdanje osobe s takvim licem znatno umanjeno. Međutim, saznanje da postoji rešenje u vidu ClearSkin tretmana može transformisati život pacijenta nabolje.

ClearSkin tretman - laserska rejuvenacija i tretman akni - ordinacija Rejuva Beograd - dr Aleksandra Markoski Smiljkovic

Kome je ClearSkin namenjen?

ClearSkin je namenjen i muškarcima i ženama svih tipova kože i starosti. Može se koristiti kao preventivni tretman u ranom tinejdžerskom uzrastu, a odlično se pokazao i kod odraslih osoba kojima je lice sklono aknama.

Ipak, iako se ClearSkin laserom mogu tretirati svi tipovi kože, idealan je za ljude sa problematičnim licem, koji imaju čestu pojavu bubuljica, mitisera i masnu kožu. Posebno je pogodan za osobe kojima je koža osetljiva i na kojoj hemijski piling i slični tretmani ne bi smeli da se rade jer bi pogoršali stanje.

Kome se ClearSkin ne preporučuje?

Tretman se ne preporučuje trudnicama i dojiljama. Takođe, treba ga izbegavati:

 1. 30 dana nakon intenzivnog izlaganja suncu ili solarijumu
 2. Kod aktivnih upala kao što su ekcem ili herpes simplex 
 3. Kod osoba koje imaju sklonosti ka keloidnim ožiljcima

Na šta ClearSkin sve deluje?

ClearSkin tretman je apsolutno efikasan u tretiranju akni jer uzrokuje termalno oštećenje lojnih žlezda i uništava papule, nodule i gnojne akne vulgaris. Takođe tretira mitisere, masnu kožu i proširene pore, ujedno stimulišući proizvodnju kolagena.

Pošto je ovaj tretman neablativni postupak za podmlađivanje i obnavljanje kože, može biti efikasan u tretiranju znakova starenja i drugih kožnih nepravilnosti, kao što su:

 • Bore i fine linije
 • Koža oštećena suncem 
 • Staračke pege
 • Hiperpigmentacija
 • Neujednačena tekstura ili ton kože
 • Opuštenost kože
 • Matiran izgled kože 
 • Smanjuje površinu pora

Osim na licu ClearSkin tretman se može izvoditi na drugim delovima tela, uključujući vrat, dekolte, ruke i leđa.

ClearSkin Pro tretman cena

ClearSkin Pro laserski tretman

 • ClearSkin Pro tretman - Lice | 150 EUR
 • ClearSkin Pro tretman - Lice + vrat | 200 EUR
 • ClearSkin Pro tretman - Lice + vrat + dekolte | 250 EUR

Kako ClearSkin deluje?

ClearSkin tretman koristi Erbium Glass Fibre precizno kontrolisani laser koji prodire duboko u kožu i eliminiše bakterije odgovorne za pojavu akni. Istovremeno, uzrokuje termalnu oštećenost lojnih žlezda i smanjuje proizvodnju sebuma.

Primenom mikroskopskih svetlosnih zraka ClearSkin deluje ispod površine kože. Stvara frakcionalne perforacije na ciljanom području. Koristi talasnu dužinu koja ne ablatira niti isparava vodu u tkivu kože, već je samo zagreva, ali ne oštećuje i cilja samo bakterije ispod površine kože. Gornji sloj kože ostaje netaknut, dok vakuumski element u tretmanu čisti područje i nežno izvlači prljavštinu koja začepljuje pore.

U poređenju sa snažnijim čišćenjem i agresivnim hemijskim pilingom, ClearSkin tretman ne eliminiše zaštitna ulja sa kože, već isključivo usisava začepljene pore i smanjuje proizvodnju sebuma. Prodire ispod površine kože ciljajući samo oštećeno tkivo. Okolno tkivo ostaje neoštećeno.

Istovremeno, laser pokreće prirodni proces zaceljivanja i proizvodnje kolagena, povećava cirkulaciju krvi i stimuliše obnovu ćelija kože. Koža na ciljanim oblastima počinje da regeneriše. Zato je rezultat tretmana manje akni i ožiljaka od akni, ali i glađa, podmađena koža.

ClearSkin Pro tretman - Alma Harmony XL Pro Laser

Koliko traje ClearSkin tretman i koliko tretmana je potrebno?

ClearSkin tretman traje od pola sata do 45 minuta.

Prve rezultate i poboljšanje pacijenti vide već nakon prvog tretmana, ali za pun efekat i postizanje maksimalnih rezultata koji traju neophodno je ponoviti 4 do 6 tretmana u razmaku od dve do tri sedmice.

ClearSkin je idealan za kombinovanje sa drugim tretmanima, na primer sa ClearLift-om ili NIR tretmanom. Koliko će kojih tretmana biti potrebno ustanoviće lekar na konsultativnom pregledu.

Da li je ClearSkin bezbolan i bezbedan?

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji hlađenja ClearSkin tretman je bezbolan i prijatan. Pacijent oseća samo blago, minimalno peckanje, podnošljivo i onima sa najosetljivijom kožom.

Upravo zbog primene sofisticiranog sistema integrisanog hlađenja pacijent oseća samo suptilnu senzaciju. 

 

S obzirom da je ClearSkin deo Harmony XL Pro platforme, sa sigurnošću možemo reći da je apsolutno bezbedan. U to smo se uverili kroz dugogodišnje iskustvo rada na laserima kompanije Alma Lasers Internations.

Neželjeni efekti ClearSkin tretmana

Nakon ClearSkin tretmana možete biti potpuno spokojni jer neželjenih efekata nema. Neposredno nakon tretmana se može javiti samo blago crvenilo koje spontano nestaje u roku od nekoliko sati.

Kako izgleda ceo ClearSkin tretman u ordinaciji Rejuva?

Kada pacijent dođe u ordinaciju Rejuva, prvi korak je konsultativni pregled sa lekarom specijalizovanim za ClearSkin tretman. Pažljivo proučavamo kožu svakog pacijenta kako bismo ocenili da li je idealan kandidat za ovaj ili neki drugi tretman. Na osnovu toga, oblikuje se individualni plan tretmana koji je posvećen isključivo njenim ili njegovim jedinstvenim potrebama.

Na samom početku ClearSkin tretmana, radi udobnosti pacijenta, pažljivo nanosimo posebnu anestetičku kremu na kožu, pružajući nežan osećaj utrnulosti kako bi se umanjila svaka naznaka nelagodnosti.

Nakon toga, pacijentu se obezbeđuje ekskluzivna zaštitna oprema za oči, čime se dodatno pripremamo za početak rada laserom. Terapeut precizno pozicionira laserski aplikator na površini kože pacijenta, kako bi se obezbedio najbolji rezultat. 

Ovaj precizan laserski tretman cilja dermalni sloj ispod površine kože i zagreva ga kako bi uništio sve bakterije koje uzrokuju akne. Laser diskretno ispušta energiju koja dubinski deluje na oštećene slojeve kože, istovremeno pružajući nežan vakuumski efekat. 

Prodorom ispod površine, koža pacijenta brzo zaceljuje i regeneriše područja koja su bila pogođena laserom, iako sam površinski sloj kože pri tretmanu nije povređen. Takođe ClearSkin pokreće prirodni proces zasrastanja kože i stimuliše proizvodnju kolagena, cirkulaciju krvi i obnovu ćelija.

Ukoliko i vi imate lice sklono aknama znajte da vaš san o besprekornoj koži konačno može postati stvarnost. Vreme bolnih i agresivnih tretmana je prošlo. ClearSkin pruža rezultate koje tražite – glatku i podmlađenu kožu, oslobođenu akni i drugih nepoželjnih nepravilnosti na koži. Javite nam se i zakažite konsultativni pregled.

Kontaktirajte nas

sr_RSSerbian
Pozovite nas