Povećanje i korekcija usana hijaluronskim filerima

Trajanje tretmana

45 minuta

Neophodan broj tretmana

INDIVIDUALNO

Tip procedure

INJEKCIONA

Povećanje usana hijaluronskim filerima jedna je od najpopularnijih estetskih procedura u svetu. Ima za cilj da popravi izgled usana povećanjem volumena, korekcijom oblika i naglašavanjem konture usana. U pitanju je neinvazivna, nehirurška procedura, koju svakodnenvno izvodimo u Rejuvi, ordinaciji estetske medicine.

Šta podrazumeva korekcija i povećanje usana hijaluronskim filerima?

Hijaluronski fileri su napravljeni od hijalurnoske kiseline, koja se prirodno nalazi u našem organizmu i odgovorna je za hidrataciju i jedrinu kože. Kako starimo količina hijaluronske kiseline opada što dovodi do pojave bora, finih linija i gubitka volumena lica, a samim tim i usana. Hijaluronski fileri se koriste da nadomeste izgubljenu hijaluronsku kiselinu u tkivu i to na mestima na kojima doktor proceni. Ovaj proces dovodi do nadoknade volumena i hidratacije kože.

Povećanje i korekcija usana hijaluronskim filerima - Hijaluronski fileri - ordinacija Rejuva, Beograd, Dedinje

Kako izgleda procedura?

Povećanje i korekcije usana hjaluronskim filerima traje oko 30 do 45 minuta i podrazumeva injektovanje malih količina hijaluronskog filera putem najtanje igle ili kanile. Korekcija usana hijaluronskim filerom se individualno prilagođava u zavisnosti od stanja i želje pacijenta i može podrazumevati: 

  • podmlađivanje usana, 
  • povećanje usana, 
  • korekcija asimetrije usana 
  • popravljanje konture usana

Bez obzira na tip korekcije imperativ u našem radu je prirodan izgled usana.

Važnost konsultativnog pregleda

Nakon detaljnog konsultativnog pregleda, sa pacijetnom postižemo dogovor oko željenog izgleda usana. Tada pacijent dobija sve potrebne informacije o proceduri, materijalu koji koristimo i savete kako da se ponaša nakon tretmana. 

Konsultativni pregled je za nas u Rejuvi je veoma bitan. Tokom njega pacijent ima dovoljno vremena da iskaže svoja očekivanja od tretmana i željeni rezultat. Na bazi našeg dugogodišnjeg iskustva daćemo vam predlog korekcije volumena, oblika i konture usana, koji se najbolje uklapaju u morfologiju vašeg lica i kako biste zadržali prirodni izgled. 

Da li je povećanje usana bezbedna procedura?

Svaka medicinska procedura nosi određene rizike i potencijalne neželjene efekte. Neželjeni efekti prilikom povećanja usana mogu biti otok, crvenilo i modrica na mestima uboda, dok se vrlo retko javljaju komplikacije tipa asimetrije ili kuglice…

Kako bismo potencijalne neželjene efekte sveli na minimum, u Rejuvi primenjujemo samo hijaluronske filere premijum kvaliteta, koje injektuje lekar sa velikim znjanem i iskustvom. Primena najkvalitetnijih hijaluronskih filera i adekvatnih tehnika injektovanja pre svega nam obezneđuju bezbedne i sigurne tretmane, ali i prirodan izgled povećanih usana.

Konsultativni pregled sa dr Aleksandrom pred povećanje i korekcija usana hijaluronskim filerima - Hijaluronski fileri - ordinacija Rejuva, Beograd, Dedinje

Trajanje procedure i rezultati

Povećanje usana, korekcija asimetrije, popravljanje konture ili podmlađivanje usana hijaluronskim filerima su procedure koje se izvode relativno brzo, za 30 do 45 minuta, neinvazivne su i nemaju period oporavka. Rezultati su vidljivi odmah, a mogu trajati do godinu dana. 

 Povećanje i korekcije usana se u ordinaciji Rejuva izvode hijaluronskim filerima premijum kvaliteta (kao što je na primer Juvederm). Korišenjem hiajluronskih filera premijum kvaliteta obezbeđujemo prirodniji izgled usana, rezultati su trajniji i predvidiviji, a neželjeni efekti svedeni na minimum.

Povećanje usana hijaluronskim filerima FAQ - često postavljana pitanja

U ordinaciji Rejuva primenjujemo korekciju usana Juvederm hijaluronskim filerima premijum kvaliteta. Uz adekvatno injektovanje na taj način definišemo oblik i veličinu usana.

Povećanje i korekcija usana hijaluronskim filerima obično traju od pola sata do 45 minuta.

Rezultati povećanja i korekcije usana hijaluronskim filerima mogu trajati i do godinu dana. To zavisi od individualnog stanja organizma, ali i samih filera koji se koriste.

Nakon korekcije ili povećanja usana hijaluronskim filerima ne postoji period oporavka. Odmah nakon procedure se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Kao i kod svake medicinske procedure i prilikom korekcije usana hijaluronskim filerima mogu se javiti određeni neželjeni efekti. Najčešće su u pitanju blag otok, modrice i crvenilo na mestu uboda, ali ovi simptomi su mahom blagi i prolaze sami od sebe u roku od nekoliko dana.

Dobar kandidat za korekciju usana u ordinaciji Rejuva je svako čije je opšte zdravstveno stanje dobro, a želi da poboljša izgled svojih usana.

Cena korekcije ili povećanja usana hijaluronskim filerima u Rejuva estetskoj ordinaciji varira u zavisnosti od količine korišćenog filera, ali u proseku iznosi između 150 i 250 evra.

Posle korekcije usana hijaluronskim filerima nema nekog posebnog perioda oporavka. Možda ćete osetiti blagi otok, crvenilo i modrice na mestu uboda, ali ovi neželjeni efekti obično ubrzo nestaju sami od sebe. Naša preporuka je jedino da izbegavate naporne aktivnosti, alkohol i toplotu tokom prva 24 sata nakon procedure.

U Rejuvi, osim precizne korekcije i povećanja usana hijaluronskim filerima, preporučujemo i inovativni ClearLift laserski tretman za postizanje prirodnog povećanja i mladalačkog izgleda usana. Ovaj napredni pristup omogućava sigurno i efikasno poboljšanje volumena usana, pružajući dugotrajne rezultate bez potrebe ili uz mininalnu potrebu za korekciju hijaluronskim filerima

Izaberite ordinaciju, a prvenstveno praktičara sa iskustvom, koji je sertifikovan za procedure iz oblasti estetske medicine, konkretno za hijaluronske filere. Ujedno birajte ordinaciju koja ima dobru reputaciju, gde ćete dobiti odgovore na sva pitanja koja vas zanimaju u vezi sa ovom procedurom i gde će vam pokazati pre i posle fotografije svog rada.

Važno: Gorenavedena najčešća pitanja predstavljaju opšte smernice, ali se stanje i iskustvo svakog pojedinačnog pacijenta mogu razlikovati.

Kontaktirajte nas

sr_RSSerbian
Pozovite nas