NIR Lifting lica

Cinderella tretman
Efekti vidljivi odmah nakon tretmana

30-45 min

Trajanje tretmana

4-6

Neophodan broj tretmana

Laserska

Tip procedure

Šta je NIR lifting lica?

Inovativna tehnologija izraelske kompanije Alma Lasers za neinvazivno remodelovanje i zatezanje kože.

NIR termalni lifting lica je namenjen pacijentima koji žele neinvazivan, bezbolan tretman, bez perioda oporavka, sa prirodnim rezultatima podmlađivanja koji su odmah vidljivi, ali i dugotrajni.

NIR je sonda Harmony XL Pro platforme, koja koristi svetlosni zrak talasne dužine 700 – 2500 nm iz spektra blizu infracrvenog. Ima biostimulativno dejstvo tako što prolazi kroz površinu kože ne oštećujući je i zagreva dublje slojeve kože i potkožno tkivo.

NIR postiže svoj biološki efekat putem dva glavna mehanizma:

 1. Termalno skraćivanje kolagenih vlakana i termalne mikro povrede
 2. Regeneracija dermisa i remodelacija tkiva nakon mikropovreda

Zbog toga efekti NIR tretmana mogu biti odmah vidljivi, ali i dugoročni.

NIR laserski lifting lica

Trenutni efekti NIR tretmana

Kao posledica zagrevanja tkiva NIR svetlosnim zracima, odmah nakon tretmana zatežu se kolagena vlakna prisutna u koži, koja momentalno postaju čvršća i zategnutija. To je trenutni efekat NIR tretmana.

Upravo zbog tog odmah vidiljivog efekta jedre i zategnute kože ovaj tretman je u svetu poznat i kao Cinderella Lift, kao asocijacija na Pepeljugu koja je brzo bila spremna i blistala na balu. S obzirom da Cinderella tretman daje instant lifting, da je bezbolan i bez oporavka, preporučuje se kada želimo da zablistamo pred važne događaje.

Dugoročni efekti NIR tretmana

Dugoročni NIR efekat se postiže kroz seriju od 4 do 6 tretmana, putem kojih se radi stimulacija fibroblasta tj. sopstvenog tkiva da u koži stvore znatno veću količinu kolagena.

Stimulacijom sinteze kolagena i poboljšanjem vaskularizacije, NIR popravlja ukupnu teksturu kože, čineći da ona postaje svetlija, jedrija i mlađa.

Usled povećanja vaskularizacije dolazi i do pojačane limfne drenaže i gubitka viška tečnosti. Koža je glatka, svetlija, mekša, a lifting efekat odmah vidljiv.

Promene na koži nakon NIR tretmana

Nakon svakog narednog NIR tretmana promene na koži su uočljivije, do postizanja punog efekta.

 1. Podmlađena, jedrija i zategnutija koža
 2. Očuvan prirodan izgled
 3. Poboljšana elastičnost i čvrstina kože
 4. Stimulacija fibroblasta da stvara više kolagena

NIR lifting lica Cena

NIR tretman cena
100 EURpo tretmanu

Cena NIR tretmana za postizanje punog efekta zavisi od broja tretmana koji su vam potrebni. Jedan NIR tretman košta 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, a prvi rezultati su odmah vidljivi.

Svakako pre tretmana lekar obavlja pregled i procenjuje stanje Vaše kože. Na osnovu toga se određuju individualni plan i protokol.

alma laseri rejuva - prime x - harmony xl pro - soprano titanium (1)

NIR Liifting lica – Često postavljana pitanja:

NIR lifting je potpuno bezbedan i neinvazivan, nije bolan, nema oporavka i traje oko 30 minuta. Nakon tretmana možete se odmah vratiti svakodnevnim obavezama.

Namenjen je svim uzrastima i preporučuje se i kod mlađih i kod starijih osoba. Takođe, njegova primena je delotvorna i kod muškaraca i kod žena.

Kod mlađih osoba može biti dovoljan samo NIR tretman. Kod starijih se za postizanje maksimalnih rezultata, u zavisnosti od stanja i potreba kože, NIR može kombinovati i sa drugim laserskim tretmanima (Clear Lift, Clear Skin…) ili injekcionim procedurama (mezoterapija, biorevitalizacija, PRP…).

NIR se može primenjivati tokom cele godine, čak i na osunčanoj koži. S obzirom da koristi talasnu dužinu iz sunčevog spektra svetlosti, za izvođenje ovog tretmana nije bitno da li ste prethodno izlagali kožu suncu.

Zavisno od stanja kože potrebno je uraditi 4 – 6 tretmana u razmaku od 14 dana. Tretmani održavanja postignutog izgleda obavljaju se jednom u mesec ili dva.

Iako se NIR može primenjivati i kod mlađih i kod starijih osoba, kao i tokom cele godine, postoje određena stanja i bolesti kada je NIR kontraindikovan ili bi ga trebalo odložiti. To su:

 1. Trudnoća i dojenje
 2. Rane i infekcije na koži
 3. Upotreba roakutana
 4. Upotreba fotosenzitivnih lekova
 5. Karcinomi i autoimune bolesti

Imate pitanje?

Zakažite tretman ili postavite pitanje popunjavanjem kontakt obrasca.

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Pozovite nas