Botoks (botulinski toksin)

Idealan tretman za brisanje mimičnih bora bez ‘zamrznutog‘ izgleda uz očuvanje prirodnog izgleda lica

10 minuta

Trajanje tretmana

2-3

Neophodan broj tretmana

Injekciona

Tip procedure

Šta je botox i kako deluje?

Botox (botoks) je zaštićeno ime za botulinski toksin tipa A koji se danas, osim u estetskoj medicini, koristi i u neurologiji, oftalmologiji i drugim granama medinice. Botox je lek koji na nivou neuro-mišićne sinapse blokira prenos nervnog impulsa i kontrakciju mišića. Idealan je za ispravljanje mimičnih bora u gornjoj trećini lica (izmedju obrva, na čelu i oko očiju).

Učestali pokreti mimičnih mišića u gornjoj trećini lica  svakodnevno “lome” kožu, koja inače sa godinama gubi na kvalitetu i otpornosti, što tokom godina dovodi do nastanka bora i njihovog produbljivanja.

Stručno aplikovan botulinski toksin dovodi do ispravljanja postojećih bora i sprečava njihovo produbljivanje, a koža iznad njih postaje zategnuta, uz očuvan prirodni izgled.

botoks ili botox tretman - Rejuva Beograd

Često postavljana pitanja

Procedura je bezbedna, brza i gotovo bezbolna, uz prethodno nanošenje anestezije u vidu kreme. Injektovanje obavlja isključivo sertifikovani lekar sa velikim iskustvom.

Efekat nastaje 3-7 dana od injektovanja i traje 3-6 meseci. Kod redovne upotrebe vreme trajanja se produžava jer vremenom “naučimo” da manje koristimo ove mišiće.

Procedura je maksimalno bezbedna – u Rejuvi se koristi isključivo botulinski toksin kompanije Allergan, koji je pod zaštićenim imenom Vistabel/Botox jedini registrovan u Srbiji kao lek za upotrebu u estetskoj medicini i za lečenje hiperhidroze.

Osim ove najčešće upotrebe za ispravljanje bora na čelu i oko očiju, botox se može koristiti i u terapiji prekomernog znojenja, kao i u ispravljanju drugih bora na licu i vratu (na nosu, oko usana, tzv. “gummy smile”, bore na vratu…).

Nije dozvoljena upotreba botoxa u trudnoći, dojenju, kod nekih neuroloških oboljenja, autoimunih bolesti, akutnih infektivnih stanja… Kako biste saznali da li ste kandidat za botox tretman, zakažite konsultacije sa dr Aleksandrom.

Imate pitanje?

Zakažite tretman ili postavite pitanje popunjavanjem kontakt obrasca.

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Pozovite nas