Mezoterapija kose

Sprečite dalje opadanje kose, značajno poboljšajte kvalitet postojeće i stimulišite rast nove kose

30 minuta

Trajanje tretmana

5-8

Neophodan broj tretmana

Injekciona

Tip procedure

Šta je mezoterapija kose?

Mezoterapija kose je neinvazivna medicinska metoda tokom koje se specijalni mezokokteli sastavljeni od vitamina, faktora rasta, oligoelemenata, aminokiselina uz pomoć najtanjih iglica injektuju u mezoderm kože glave gde se nalaze krvni sudovi i folikuli dlake. Time se stimuliše cirkulacija poglavine, hrani vlasište i obnavlja folikul dlake.

Mezoterapijom kose ćemo sprečiti dalje opadanje kose, značajno poboljšati kvalitet postojeće i stimulisati rast nove kose.

Tretman je gotovo bezbolan, brz, uz obaveznu anesteziju tretirane regije a injektovanje obavlja sertifikovani lekar. Potrebno je 5-8 tretmana za optimalan rezultat a tretmani se ponavljaju najpre na nedelju dana, a zatim na dve nedelje.

Mezoterapija kose - Estetska Ordinacija Rejuva Beograd

Zašto dolazi do opadanja kose?

Lepa, zdrava i negovana kosa je ukras svake osobe, pa opadanje, a pogotovo gubitak kose, stvara ne samo estetski, već i psihološki problem i smanjuje samopouzdanje.

Opadanje kose je izuzetno čest problem, kako kod muškaraca tako i kod žena. Brojni su uzroci koji mogu dovesti do opadanja kose:

  • genetika,
  • poremećaj u radu androgenih i štitnih hormona,
  • stres,
  • nedostatak gvoždja,
  • nedostatak B vitamina,
  • posle porođaja,
  • u menopauzi,
  • nakon restriktivnih dijeta…

Bez obzira na uzrok, postoje neinvazivne medicinske procedure poput mezoterapije i PRP kose, kojima mozemo delovati lokalno i sprečiti dalje opadanje kose, značajno poboljšati kvalitet postojeće kose i stimulisati rast nove kose.

PRP i mezoterapija preporučuju se kao priprema pre transplantacije, ali i nakon transplantacije kose jer snažno revitaliziraju kožu poglavine.

Pogledajte više o PRP proceduri na ovom linku.

Imate pitanje?

Zakažite tretman ili postavite pitanje popunjavanjem kontakt obrasca.

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Pozovite nas