Mezoterapija celulita

Značajno redukujte ili u potpunosti uklonite celulit jednom od najefikasnijih metoda

30 minuta

Trajanje tretmana

4-6

Neophodan broj tretmana

Injekciona

Tip procedure

Šta je mezoterapija celulita?

Mezoterapija celulita je jedna od najefikasnijih metoda za uklanjanje celulita i podrazumeva injektovanje specijalnog mezoterapijskog koktela koji sadrži veliki broj aktivnih supstanci (vitamina, aminokiselina, kofeina, lipolitika, venotonika) koje ubrzavaju cirkulaciju i limfnu drenažu i vrse detoksikaciju. Time se celulit može značajno redukovati ili potpuno eliminisati u zavisnosti od početnog stanja kože.

Celulit je najčešći estetski problem koji je prisutan kod čak 80% žena, ne samo gojaznih žena u zrelijim godinama, već i kod vrlo mladih i vitkih devojaka kao i kod muškaraca.

Plan tretmana  se formira individualno nakon konsultativnog pregleda u zavisnosti od stanja kože i željenih rezultata. Tretman izvodi sertifikovani lekar sa iskustvom.

Mezoterapija celulita - Estetska Ordinacija Rejuva Beograd

Šta je celulit?

Celulit je deformitet na koži koji nastaje kao posledica degenerativnih promena u koži i potkožnom masnom tkivu i prolazi kroz više razvojnih faza.

Usled nagomilavanja masnoće i toksina u potkožnom masnom tkivu dolazi do poremećaja mikrocirkulacije, smanjene sinteze kolagena, elastina i vezivnog tkiva, posledičnog istanjenja derma koji potkožnoj masnoći inače pruža potporu. Usled toga nagomilana masnoća pregradjena fibroznim septama lako odiže površinu kože i nastaje fenomen “pomorandzine kore”. Celulit se najčešće javlja na butinama, zadnjici, nadlakticama, stomaku i listovima.

Zašto nastaje celulit?

Brojni su uzroci za nastanak i razvoj celulita: genetika, hormonski poremećaj, nedostatak fizičke aktivnosti, nepravilna ishrana, pušenje, alkohol… Vrlo često, anticelulit masaže, režim ishrane, treninzi i velika količina tečnosti nisu dovoljni za eliminaciju celulita.

Često postavljana pitanja

Najčešće je potrebno uraditi 4-6 tretmana na 10-14 dana.

Za maksimalan rezulltat, savetuje se kombinacija mezoterapije celulita sa presoterapijom.

Imate pitanje?

Zakažite tretman ili postavite pitanje popunjavanjem kontakt obrasca.

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Pozovite nas