Mezoterapija celulita

Značajno redukujte ili u potpunosti uklonite celulit jednom od najefikasnijih metoda

zakažite tretman

Trajanje tretmana

30 minuta

Neophodan broj tretmana

4-6

Tip procedure

Injekciona

Šta je mezoterapija celulita?

Mezoterapija celulita je jedna od najefikasnijih metoda za uklanjanje celulita i podrazumeva injektovanje specijalnog mezoterapijskog koktela koji sadrži veliki broj aktivnih supstanci (vitamina, aminokiselina, kofeina, lipolitika, venotonika) koje ubrzavaju cirkulaciju i limfnu drenažu i vrse detoksikaciju. Time se celulit može značajno redukovati ili potpuno eliminisati u zavisnosti od početnog stanja kože.

Celulit je najčešći estetski problem koji je prisutan kod čak 80% žena, ne samo gojaznih žena u zrelijim godinama, već i kod vrlo mladih i vitkih devojaka kao i kod muškaraca.

Plan tretmana se formira individualno nakon konsultativnog pregleda u zavisnosti od stanja kože i željenih rezultata. Tretman izvodi sertifikovani lekar sa iskustvom.

Šta je celulit?

Celulit je deformitet na koži koji nastaje kao posledica degenerativnih promena u koži i potkožnom masnom tkivu i prolazi kroz više razvojnih faza.

Usled nagomilavanja masnoće i toksina u potkožnom masnom tkivu dolazi do poremećaja mikrocirkulacije, smanjene sinteze kolagena, elastina i vezivnog tkiva, posledičnog istanjenja derma koji potkožnoj masnoći inače pruža potporu. Usled toga nagomilana masnoća pregradjena fibroznim septama lako odiže površinu kože i nastaje fenomen “pomorandzine kore”. Celulit se najčešće javlja na butinama, zadnjici, nadlakticama, stomaku i listovima.

Zašto nastaje celulit?

Brojni su uzroci za nastanak i razvoj celulita: genetika, hormonski poremećaj, nedostatak fizičke aktivnosti, nepravilna ishrana, pušenje, alkohol… Vrlo često, anticelulit masaže, režim ishrane, treninzi i velika količina tečnosti nisu dovoljni za eliminaciju celulita.

Često postavljana pitanja

Najčešće je potrebno uraditi 4-6 tretmana na 10-14 dana.

Za maksimalan rezulltat, savetuje se kombinacija mezoterapije celulita sa presoterapijom.

Contact Us

en_USEnglish
Pozovite nas