PRP kose

PRP Kose – Zaustavite opadanje i podstaknite rast nove kose

zakažite tretman

Trajanje tretmana

45 minuta

Neophodan broj tretmana

3-4

Tip procedure

Injekciona

Šta je PRP kose?

PRP KOSE je neinvazivna metoda biostimulacije sopstvenog tkiva poglavine faktorima rasta, koji se oslobađaju iz vlastitih trombocita.

Nakon uzimanja i obrade krvi, plazma bogata trombocitima i faktorima rasta se najtanjim iglicama injektuje u mezoderm kože poglavine gde stimuliše regeneraciju tkiva, cirkulaciju poglavine i revitalizaciju folikula što dovodi do zaustavljanja opadanja kose, poboljšanja kvaliteta postojeće i stimulaciju rasta nove kose.

Tretman je gotovo bezbolan uz obaveznu topikalnu anesteziju, a injektovanje obavlja sertifikovani lekar. Potrebno je uraditi tri tretmana na mesec dana.

Najbolji rezultati se postižu kombinacijom ove procedure sa mezoterapijom kose.

Kako PRP kose funkcioniše?

Naša krv se sastoji od dve glavne komponente, crvenih krvnih zrnaca i plazme. Plazma sadrži faktore rasta, trombocite, matične ćelije, citokine i druge elemente koji stimulišu rast novih krvnih sudova u skalpu. Ovi sudovi donose svež kiseonik i hranljive materije koji neguju i jačaju folikule dlake. Kao rezultat toga, pramenovi kose postaju deblji.

Dakle, PRP ne samo da hrani postojeće folikule, već može stimulisati rast novih korena na koži glave. Na ovaj način, ima dvostruki pristup protiv opadanja kose:

- Smanjuje stopu gubitka kose

- Postiče rast novih folikula

Kako se radi PRP kose?

PRP kose je jednostavna i bezbolna procedura koja traje do 45 minuta.

Izvodi se tako što lekar u posebne epruvete uzima mali uzorak krvi pacijenta. Zatim se ta krv centrifugira, pri čemu se krvne ćelije odvajaju od plazme, koja se potom tankim iglicama ubrizgava u mezoderm skalpa.

To stimuliše regeneraciju tkiva, cirkulaciju i revitalizaciju folikula, što dovodi do zaustavljanja opadanja kose, poboljšanja kvaliteta postojeće i stimulaciju rasta nove kose.

Ko je idealan kandidat za PRP kose?

Kandidate za PRP kose možemo podeliti u dve kategorije i to oni koji imaju:

- Hronični gubitak kose

- Akutni gubitak kose

Najviše uspeha sa PRP tretmanom kose imaju oni pacijenti kojima se na glavi još uvek mogu videti funkcionalni folikuli dlake.

Pacijenti koji su već dugo potpuno ćelavi na određenim delovima glave ili u celosti nažalost nisu najbolji kandidati za PRP kose i kod njih primena ovog tretmana nije uspešna.

Koliko je tretmana potrebno i kada se mogu očekivati prvi rezultati?

PRP kose se radi najmanje tri puta na mesec dana. Kombinacijom ove procedure sa mezoterapijom kose postižu se najbolji rezultati.

Većina pacijenata prve rezultate primetiće već nakon tri meseca od tretmana. Ipak, može proći i od šest do 12 meseci dok se rezultati PRP-a jasno ne vide u ogledalu.

Različiti delovi kože glave mogu različito reagovati na PRP tretman u zavisnosti od broja folikula dlake. Generalno, mesta gde je došlo do ozbiljnog iscrpljivanja folikula ne treba tretirati jer je verovatnoća rezultata veoma mala. Tamo gde ima više zdravih folikula dlake rezultati će biti brže vidljivi.

PRP kose – koliko traju efekti tretmana?

Efekti tretmana traju najmanje pola godine. Naše iskustvo je pokazalo da je prosečnom pacijentu sa naslednim gubitkom kose potrebno da tretman ponavlja svakih šest do 12 meseci da bi održavao postignute rezultate.

Napredak u rastu kose se najbolje vidi na pre i posle fotografijama. Da bismo mogli jasno da pratimo poboljšanje praksa nam je da fotografišemo delove glave gde je rađen tretman

PRP Tretman kose rezultati

Neželjeni efekti i period oporavka

Samo nekoliko sati nakon PRP kose pacijenti se mogu tuširati, kosu prati šamponom, vežbati. Jake hemijske boje ili trajni tretmani ne bi trebalo da se koriste najmanje 72 sata.

Neželjeni efekat koji se može javiti je kratkotrajno zapaljenje. Odlikuje ga crvenilo i oticanje kože glave, ali prolazi za svega nekoliko sati. Ovaj tretman je imunološki neutralan tretman i nosi nizak rizik od ozbiljnih alergija, preosetljivosti ili reakcija na strana tela.

Kontraindikacije tretmana PRP kose

Većina zdravih ljudi može bez problema da se podvrgne PRP tretmanima.

PRP tretman trebalo bi da izbegavaju pacijenti koji imaju poremećaj krvi i trombocita, hroničnu bolest jetre, prisustvo aktivne teške infekcije, malignu bolest, HIV, određena kardiovaskularna oboljenja, trudnice, itd.

Korišćenje steroida i pušenje su relativne kontraindikacije i o njima treba razgovarati sa svojim lekarom, jer mogu da umanje efekte tretmana.

U svakom slučaju, pre svakog PRP tretmana u ordinaciji Rejuva pacijenti imaju konsultativni pregled, na osnovu koga lekar ustanovi da li postoje kontraindikacije za tu proceduru.

Contact Us

en_USEnglish
Pozovite nas