Mezoterapija kose

Sprečite dalje opadanje kose, značajno poboljšajte kvalitet postojeće i stimulišite rast nove kose

zakažite tretman

Trajanje tretmana

30 minuta

Neophodan broj tretmana

5-8

Tip procedure

Injekciona

Šta je mezoterapija kose?

Mezoterapija kose je neinvazivna medicinska metoda tokom koje se specijalni mezokokteli sastavljeni od vitamina, faktora rasta, oligoelemenata, aminokiselina uz pomoć najtanjih iglica injektuju u mezoderm kože glave gde se nalaze krvni sudovi i folikuli dlake. Time se stimuliše cirkulacija poglavine, hrani vlasište i obnavlja folikul dlake.

Mezoterapijom kose ćemo sprečiti dalje opadanje kose, značajno poboljšati kvalitet postojeće i stimulisati rast nove kose. Tretman je gotovo bezbolan, brz, uz obaveznu anesteziju tretirane regije a injektovanje obavlja sertifikovani lekar. Potrebno je 5-8 tretmana za optimalan rezultat, a tretmani se ponavljaju najpre na nedelju dana, a zatim na dve nedelje.

Zašto dolazi do opadanja kose?

Lepa, zdrava i negovana kosa je ukras svake osobe, pa opadanje, a pogotovo gubitak kose, stvara ne samo estetski, već i psihološki problem i smanjuje samopouzdanje.

Opadanje kose je izuzetno čest problem, kako kod muškaraca tako i kod žena. Brojni su uzroci koji mogu dovesti do opadanja kose:

- genetika,

- poremećaj u radu androgenih i štitnih hormona,

- stres,

- nedostatak gvoždja,

- nedostatak B vitamina,

- posle porođaja,

- u menopauzi,

- nakon restriktivnih dijeta…

Bez obzira na uzrok, postoje neinvazivne medicinske procedure poput mezoterapije i PRP kose, kojima mozemo delovati lokalno i sprečiti dalje opadanje kose, značajno poboljšati kvalitet postojeće kose i stimulisati rast nove kose.

PRP i mezoterapija preporučuju se kao priprema pre transplantacije, ali i nakon transplantacije kose jer snažno revitaliziraju kožu poglavine.

Pogledajte više o PRP proceduri na ovom linku.

Contact Us

en_USEnglish
Pozovite nas