PRP tretman lica | Vampirski lifting

PRP lica – Jedan od najpopularnijh regenerativnih anti-aging tretmana

zakažite tretman

Trajanje tretmana

45 minuta

Neophodan broj tretmana

4-6

Tip procedure

Injekciona

Šta je PRP?

PRP (Platelet Reach Plasma) – plazma obogaćena trombocitima je najprirodnija metoda podmlađivanja koja koristi sposobnost sopstvenog organizma da popravi oštećenja na tkivima u svrhu podmlađivanja. PRP, poznat i kao tzv. “vampirski lifting ” je danas u Holivudu jedan od najpopularnijh regenerativnih antaging tretmana.

PRP se najpre koristio u drugim granama medicine (sportske povrede, ortopedija, za regeneraciju drugih tkiva itd.), a kasnije je počeo da se koristi i u regeneraciji kože.

PRP je potpuno bezbedan tretman jer obzirom da se koristi sopstvena krv ne postoji rizik od alergijske reakcije.

Trombociti koji plivaju u našoj krvi obično su neaktvne ćelije, ali kada dodje do ozlede ili posekotine, trombociti se bude, aktiviraju i na mestu ozlede oslobađaju veliki broj faktora rasta koji dovode do regeneracije tkiva i zarastanja rane. Upravo ta njihova sposobnost regeneracije sopstvenog tkiva je iskorišćena u ovoj metodi.

Faktori rasta oslobodjeni iz trombocita stimulišu stvaranje nove kapilarne mreže, kolagena, elastina i hijaluronske kiseline čime se koža regeneriše, podmlađuje, postaje jedra, sjajna i zategnutija, a dubljom aplikacijom možemo regenerisati i dublje strukture lica. PRP je idealan za podmladjivanje kože lica, vrata, dekoltea, šaka i kose (kako kod opadanja i alopecije tako i nakon presađivanja kose).

Cellular Matrix

Osim klasične PRP metode kojom se regenerise koža, vraća sjaj i jedrina koži i brišu sitnije bore, postoji i CELLULAR MATRIX. To je najsavremeniji vid PRP-ja koji pored faktora rasta iz trombocita sadrži i neukrštenu hijaluronsku kiselinu, pa pored efekta regeneracije tkiva pacijent dobija i efekat nadoknade volumena na licu tj. lifting efekat.

Često postavljana pitanja

otrebno je uraditi 2-3 tretmana na mesec dana, a pun efekat očekujemo tek par meseci od poslednjeg tretmana.

PRP je potpuno bezbedan tretman jer obzirom da se koristi sopstvena krv ne postoji rizik od alergijske ili imunološke reakcije.

U Rejuvi koristimo registrovane REGEN LAB setove za PRP vrhunskog kvaliteta a metodu izvodi sertifikovani lekar. Procedura je brza, gotovo bezbolna, uz obaveznu anesteziju  tretiranog područja u vidu kreme.

PRP metoda ne treba raditi u trudnoći, dojenju i kod autoimunih i akutnih infektivnih bolesti. Kako biste saznali da li ste kandidat za ovaj tretman, zakažite konsultacije sa dr Aleksandrom.

Contact Us

en_USEnglish
Pozovite nas