Korekcija jagodica hijaluronskim filerima

Trajanje tretmana

45 minuta

Neophodan broj tretmana

1

Tip procedure

INJEKCIONA

Definisane jagodice daju licu skladniji i prirodniji izgled

Korekcija jagodica hijaluronskim filerima je popularna estetska procedura koja pomaže pacijentima da postignu ravnotežu i simetriju u svom izgledu. Korekcija jagodica vraća jedrinu licu, dodajući mu definiciju i mladalački izgled. Hijaluronski fileri, koji se često koriste za ovu proceduru, bezbedni su i efikasni, i odličan su izbor za one koji žele poboljšati izgled svog lica bez hirurškog zahvata. 

Kada razmatrate korekciju jagodica hijaluronskim filerima, izuzetno je važno da poverenje poklonite doktorima koji imaju iskustva i one sa kojima delite iste estetske vrednosti. U ordinaciji Rejuva, naš tim ima dugogodišnje iskustva u obavljanju ovih procedura. Za nas je svaki pacijent jedinstven zbog čega vam pristupamo s potpunim razumevanjem i pažnjom, uzimajući u obzir vaše želje, tretnutno stanje kao i individualne karakteristike vašeg lica. 

Idealan pacijeint za korekciju jagodica hijaluronskim filerima su osobe:

  • koje imaju obraze, odnosno jagodice  bez izraženog volumena
  • koje imaju obraze, odnosno jagodice koji deluju ravno
  • koji imaju jagodice koje su izgubile definiciju i konturu
  • kod kojih je gubitak volumena u jagodicama doveo do pojave izraženih nazolabijalnih bora 
  • kod onih koji deluju umorno, koji imaju naglasene podočnjake i “palo lice“ – saggy face
korekcija jagodica hijaluronskim filerima - prikaz lica sa konturisanim jagodicama - ordinacija Rejuva Beograd Dedinje

Postupak korekcije jagodica

Korekcija jagodica hijaluronskim filerima je minimalno invazivan tretman koji se obavlja u ordinaciji. Korekcija se izvodi dermalnim filerima, popularno hijaluronskim filerima koji sadrže hijaluronsku kiselinu, supstancu koja se prirodno nalazi u telu i veže vodu u tkivu dodajući mu volumen i jedrinu. Dermalni fileri za jagodičnu regiju su odličan izbor za one koji žele da postignu mladalački, jedriji i odmoran izgled bez potrebe za hirurškim zahvatima. Hijaluronski fileri se koriste za nadoknadu volumena, popunjavanje bora i oblikovanje kontura lica i zato su odlični i za korekciju jagodica i srednjeg masiva lica. Ova procedura je popularna zato što licu daje prirodan, konturisaniji i definisaniji izgled a igra i bitnu ulogu u prevenciji starenja. Osimo što hijaluronski fileri poboljšavaju estetiku lica, oni takođe usporavaju efekte starenja kože, potkožnog tkiva i ostalih struktura lica. 

Sama procedura korekcije jagodica hijaluronskim filerima ima par koraka.

Konsultacija:

Pre same intervencije lekar obavlja konsultativni pregled kako bismo utvrdili indikacije i odredili pravi protokol za vas, koji pored korekcije jagodica hijaluornskim filerima može sadržati i kombinacije  različitih laserskih platformi (kao na primer EmFace) i regenerativnih injekcionih procedura (kao na primer Profhilo)

Priprema:

Na regiju jagodica se nanosi anestzija u obliku kreme kako bi se neprijatnost uzrokovana bolom svela na minimum. To će osigurati da tretman bude što bezbolniji i komfornijii za pacijenta.

Primena filera:

Hijaluronski fileri se pažljivo ubrizgavaju u regiju jagodica, oblikujući i prilagođavajući volumen prema vašim željama ali i u skladu sa stručnim mišljenem našeg tima lekara. 

Finalni rezultat:

Nakon tretmana, odmah ćete primetiti poboljšanje u obliku vaših jagodica. Vaše jagodice će izgledati mlađe, definisanije i prirodnije. Krajnji rezulat podrazumeva jedrije jagodice ali isto tako pozitvno deluje na skladniji izgled temporalne regije, na smanjivanje nazolabijalnih bora i lice će imati potporu u borbi protiv gravitacije. 

korekcija jagodica hijaluronskim filerima - prikaz lica sa konturisanim jagodicama - ordinacija Rejuva Beograd Dedinje

Prednosti korekcije jagodica hijaluronskim filerima

Korekcija jagodica hijaluronskim filerima donosi brojne prednosti koje će vam pomoći da postignete harmoničan i mlađi izgled. Ovaj inovativni tretman je minimalno invazivan, siguran i omogućava personalizaciju kako bi se savršeno uklopio sa vašim jedinstvenim karakteristikama.

Prirodan izgled: Fileri omogućavaju prirodan izgled, bez potrebe za hirurškim zahvatima.

Bez perioda oporavka: Tretman traje kratko, a nema potrebe za dugim periodom oporavka.

Reverzibilnost: Hijaluronski fileri se mogu rastvoriti ako niste zadovoljni rezultatima.

Individualni pristup: Tretman je prilagođen vašim jedinstvenim potrebama i željama.

Prednosti korekcije jagodica hijaluronskim filerima

Efekti korekcije jagodica hijaluronskim filerima obično traju između 6 i 12 meseci. Ovaj vremenski okvir može varirati među pacijentima, jer faktori kao što su metabolizam, količina ubrizganih filera i tip proizvoda koji se koristi mogu uticati na trajanje rezultata. Nakon organizam resorbuje injektovani hijaluron postignuti volumen se smanjuje te se tretman može ponoviti kako biste održali željeni izgled.

Fullface pristup i važnost konsultativnog pregleda

Korekcija jagodica hijaluronskim filerima u ordinaciji Rejuva je prilika da postignete željeni izgled. Naš cilj je osigurati da se svaki tretman prilagodi vašim potrebama, čime ćemo postići potpuno prirodan izgled. Kroz individualizaciju tretmana i full face pristup, uz poštovanje jedinstvenih karakteristike vašeg lica, obezbedićemo harmoničan izgled koji će vam doneti samopouzdanje.

Pre nego što se odlučite za korekciju jagodica hijaluronskim filerima, važno je obaviti konsultativni pregled. Tokom ovog pregleda, pažljivo ćemo analizirati vaše lice, diskutovati o vašim ciljevima i odgovarati na sva vaša pitanja. Ovo nam omogućava da razumemo vaše želje i potrebe, te kreiramo plan tretmana koji je prilagođen baš vama.

Sigurno, efikasno i prirodno pomlađivanje srednjeg masiva lica može se postići uz pomoć hijaluronskih filera kada se kombinuju tri ključna kriterijuma: poznavanje anatomije, napredne tehnike injektovanja i adekvatan izbor proizvoda premium kvaliteta koji pružaju strukturalnu podršku i prate dinamiku izraza lica. 

Preporuke za pre i posle korekcije jagodica hijaluronskim filerima

Pre korekcije jagodica hijaluronskim filerima, važno je slediti nekoliko saveta kako biste osigurali najbolje rezultate. 

Pre tretmana, izbegavajte korišćenje aspirina i drugih krvnih razređivača kako biste smanjili rizik od modrica. Pijte dovoljno vode kako biste osigurali hidrataciju kože. Iz istog razloga izbegavajte alkohol, ali imajte u vidu i da se preporučuje izbegavanje alkohola dan pre tretmana kako bi se smanjila mogućnost otoka. 

Posle tretmana izbegavajte dodirivanje tretiranog područja i koristite nežne proizvode za čišćenje. Zaštitite lice od direktnog sunčevog zračenja kako biste sprečili pigmentaciju. Konzumirajte hranu bogatu antioksidansima, jer može pomoći bržem zarastanju i očuvanju rezultata. 

Ne oklevajte da nas kontaktirate kako biste zakazali konsultativni pregled. Naš tim lekara će vas rado voditi kroz ceo proces i odgovoriti na sva vaša pitanja. 

Najčešća pitanja o korekciji jagodica hijaluronskim filerima

Ne, tretman se obavlja uz primenu anestezije kako bi se minimalizovala nelagodnost.

Rezultati su privremeni i variraju, ali obično traju 6-12 meseci.

Hijaluronski fileri su napravljeni od hijaluronske kiseline, prirodne supstance prisutne u našoj koži. Zbog ove prirodne osnove, rizik od alergijskih reakcija je izuzetno nizak.

Najčešće tretman traje 30-45 minuta.

Ne, većina pacijenata može odmah nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Rezultati su vidljivi odmah, ali se poboljšavaju tokom narednih dana.

Moguće nuspojave uključuju blagu otok, crvenilo i modrice, ali obično prolaze brzo.

Ne, hijaluronski fileri se resorbuju s vremenom, ali se mogu ponoviti.

Tokom konsultativnog pregleda ćemo proceniti da li je ovo odgovarajući tretman za vaše potrebe i ciljeve.

Korekcija jagodica hijaluronskim filerima u ordinaciji Rejuva pruža vam priliku da postignete željeni izgled po vašim jedinstvenim merilima. Naš tim posvećen je pružanju najbolje moguće usluge, čuvajući vaše zdravlje i sigurnost na prvom mestu. Kontaktirajte nas danas kako biste zakazali konsultativni pregled.

Contact Us

en_USEnglish
Pozovite nas