Urasla dlaka – Problem savremenog doba

Glatka koža, noge bez dlačica, fleka i uraslih dlačica, kao i bezbrižno uživanje u toplijim danima koji predstoje ono je za čime teži većina žena, naročito tokom leta, kada lagana odeća otkriva veći deo naše kože. Ako vam maljavost i urasle, upaljenje dlačice predstavljaju problem, danas  postoji bezbedan, efiksan, bezbolan i brz način za njihovo uklanjanje i to trajno.

Kako nastaje urasla dlaka?

U žurbi, mi se neželjenih dlačica uglavnom rešavamo brijačem posle koga nas dlačice tvrdoglavo čekaju već za koji dan. Svakodnevno brijanje dlačica čini našu kožu suvom, iritiranom i osetljivom i pogoduje urastanju dlaka. Problem uraslih dlaka još češće nastaje kao posledica depilacije voskom kada nakon depilacije dlaka krene ponovo da raste ali ne može da izbije na površinu.

Kada uklonimo dlačice, one kroz neko vreme ponovo izrastu. U većini slučajeva, dlake iznova normalno rastu i ne stvaraju nikakve probleme. Međutim, ponekad dlaka oslabi i počne da raste ispod površine kože.Kada dlaka tako počne da raste, naše telo reaguje kao da je u pitanju neko strano telo koje se uvuklo pod kožu. Tada počinju i simptomi urasle dlake poput bola, svraba, crvenila i otoka. Najčešće su lokalizovane na bradi, nogama i u intimnoj regiji i na gluteusima.

U većini slučajeva, za urasle dlake na nogama nije potreban nikakav tretman. Kroz neko vreme simptomi sami nestaju. Ali u nekim slučajevima se javljaju ozbiljne infekcije pa je potrebna i operacija.

Urasla dlaka - Rejuva estetska ordinacija

Šta je zapravo urasla dlaka?

Dlaka koja urasta ka unutrašnjosti onemogućava pražnjenje lojne žlezde,što  pogoduje nastanku infekcije i vrlo neugodnih i bolnih upalnih procesa. Posledica uraslih dlaka su ožiljci i hiperpigmentacije tj. tamne fleke na koži. Postoje mnoga ponudjena resnja od kozmetskih do dermatoloskih, ali ni jedno od njih nije definitivno rešenje, već samo privremeno dovede do umirenja. 

Ponekada se čak može desiti da je klinička slika tako izražena da se problem mora rešavati hirurškim putem. To se prevashodno dešava kod muškaraca u regiji gluteusa, a pogotovo su u riziku muškarci sa izraženom dlakavošću na interglutealnoj brazdi, u trtičnom delu leđa. Često hirurzi upućuju ove pacijente na lasersku epilaciju ove regije kao jedino trajno rešenje i prevencija novih urastanja.

Ovakve upale se obično prvi put jave u pubertetu kada se rast dlaka i aktivnost lojnih žlezda pojačavaju.

Kako se trajno rešiti urasle dlake?

Obzirom da u osnovi problema stoji urasla dlaka rešenje  jedino trajno rešenje je epilacija laserom. Princip je jednostavan – kada dlaka nestane, nestaje i uzrok promena u koži.

Laserska epilacija najsavremenijim laserom Alma Soprano Titanium predstavlja proverenu metodu izbora. Urastanje dlačica i prateće pigmencaije na koži su apsolutna medicinska indikacija za epilaciju laserom.

Rejuva - Najefikasnija laserska epilacija - Urasla dlaka - Kako se trajno rešiti urasle dlake

Za uspešnu epilaciju potrebno je pre tretmana ne depilirati dlaku minimum 4 nedelje. U tom periodu brijanje je dozvoljeno. Idealno je da koža bude svetla a dlaka tamna, mada najsavremeniji laseri se mogu raditi i na osunčanoj koži, samo ne dve nedelje pre i posle sunčanja.

Već sa prvim tretmanom stanje je značajno bolje. Za redukciju 97% dlaka, potrebno je uradti 6 do 8 tretmana koji se rade na 6 do 8 nedelja.

Posebna prednost laserske epilacije na Alma soprano Titanium laseru je napredni sistem hlađenja koji epilaciju čak i najintimnijih delova čini gotovo bezbolnom. Alma soprano Titanium je bezbedan, efikasan, gotovo bezbolan i ultra brz laser koji predstavlja najnapredniju i najnoviju lasersku tehnologiju za trajnu redukciju neželjene maljavosti i jedino trajno rešenje za problem uraslih dlaka.

Ako imate problem uraslih dlaka ili bilo kakva dodatno pitanja ili nedoumice, kontaktirajte nas ili zakažite besplatni konsultativni pregled.

Ukoliko vas zanimaju glavne prednosti laserske epilacije, možete ih pročitati na jednom od naših blogova “Prednosti laserske epilacije”, a tu je i opširniji članak o tome zašto je Alma Soprano Titanium epilacija trenutno najbolje rešenje na tržištu.

 

 

 

Podelite ovaj tekst:

Kontaktirajte nas

Povezani postovi

sr_RSSerbian
Pozovite nas