Hijaluronski fileri i full face pristup podmlađivanju

Prema poslednjim podacima u svetu čak više od milon žena i muškaraca godišnje uradi neku korekciju hijaluronskim filerima. Upravo to govori u prilog tome da su hijaluronski fileri su danas najpopularnija metoda pomlađivanja.

Šta su zapravo hijaluronski fileri? 

Hijaluronski fileri su preparati hijaluronske kiseline čijim injektovanjem u određene regije lica dodajemo ili nadoknađujemo izgubljeni volumen. Hijaluronska kiselina je prirodni polisaharid, osnovni sastojak vezivnog tkiva našeg tela, koja ima sposobnost da veže vodu čime postiže efekat volumena, čvrstine, glatkoće i daje potporu kolagenim vlaknima.

Hijaluronska kiselina koja se nalazi u hijaluronskim filerima je u obliku sterilnog gela, glatke konzistencije. Ona je pripremljena za injektovanje i nije životinjskog porekla, što minimizira mogućnost alergija na preparat. 

Kakvi sve hijaluronski fileri postoje?

Postoje hijaluronski fileri različitih gustina koje koristimo za različite probleme na licu. Da krenemo od najlaganijih fileri i njihove namene. 

Jako lagani i retki hijaluronski fileri koje injektujemo veoma površno koriste se za korekciju podočnjaka i popunjavanje finih, plitkih bora (bore oko očiju i tzv. “pušačke” bore).

Hijaluronske filere srednje gustine koristimo za korekciju usana, nazolabijalnih bora.

Najgušće hijaluronske filere aplikujemo u duboke slojeve kože, čime vršimo nadoknadu volumena i konturisanje lica, jagodica, brade, definisemo ivicu donje vilice tzv “jaw line” ili radimo tzv nehirurški lifting lica.

Iskusni lekar kombinacijom različitih gustina filera aplikovanih na pravo mesto može postići izvrstan i željeni rezultat u podmlivanju lica .

Podmlađivanje hijaluronskim filerima

Koncept podmlađivanja hijaluronskim filerima se razvija već desetinama godina, a sve sa ciljem da se pronađe idealna zamena za hirurški lifting, koji uprkos sjajnim rezultatima podrazumeva dug oporavak nakon operacije. Danas je zbog posla, dinamike života i svakodnevnih obaveza za većinu ljudi neprihvatljivo da uzimaju odmor i slobodne dane za oporavak nakon intervencije. Upravo zato su se estetske procedure na čelu sa hijaluronskim filerima  razvijale jako brzo.

Hijaluronski fileri su poslednjih desetak godina jako napredovali najpre u smislu kvaliteta materijala, načina umrežavanja molekula hijalurona i dužine trajanja, ali  i prirodnih rezultata koji se sa njima postižu. Napredovale su i injekcione tehnike tako da danas napredne tehnike rada idu u pravcu da se sve manje koristi igla a sve više kanila, čime povećavamo bezbednost u radu i  smanjujemo mogućnost nastanka modrica. 

Zbog svega toga hijaluronskim filerima postižemo fenomenalne rezultate u podmlađivanju, a bez perioda oporavka, tako da se odmah nakon intervencije se možete vratiti svakodnevim obavezama. 

Pored kvaliteta materijala i naprednih tehnika injektovanja ono u čemu su hijaluronski fileri najviše napredovali je definitivno  pristup u radu i njihovoj primeni. Pre petnestak godina hijaluronski fileri su najčešće korišćeni za uvećanje usana, tzv popunjavanje nazolabijalnih bora, uvećanje jagodica… Danas je ovaj pristup u podmlađivanju hijaluronskim filerima potpuno prevaziđen. Upravo takve izolovane korekcije na licu doprinose neprirodnom izgledu i neprirodnim rezultatima što upravo i plaši mnoge pacijente. 

Hijaluronski fileri Estetska Ordinacija Rejuva Beograd

Full Face pristup podmlađivanju

Danas je trend u svetu, a i kod nas tzv. “ full face approach”  tj prisup licu kao celini. To znači da lice pacijenta posmatramo kao celinu i nakon pregleda sagledavajući anatomiju starenja lica koja je kod svakoga drugačija, formiramo individualni plan estetske procedure tako da dobijemo prirodan, umeren i sofisticiran rezultat podmlađivanja lica.

Za šta se koriste hijaluronski fileri?

U grubo govoreći, hijaluronske filere koristimo za BJUTIFIKACIJU  i PODMLAĐIVANJE. 

Bjutifikacija 

Bjutifikacija tj ulepšavanje podrazumeva upoterbu hijaluronskih filera kod mladih osoba, koji na svom licu jos uvek nemaju izražene znakove starenja. Kod njih hijaluronske filere uglavnom koristimo da naglasimo njihove lepe crte lica, konturisemo jagodice, jaw line (liniju brade), uvećamo usne, korigujemo neke asimetrije na licu. Kako u podmlađivanju, tako i u bjutifikaciji lice posmatramo kao celinu i trudeći se da sve korekcije deluju prirodno, skladno i sofisticirano koristeći preparate vrhunskog kvaliteta i napredne tehnike injektovanja.

Podmlađivanje

Nasuprot BJUTIFIKACIJI koja je rezrvisana za mlađe pacijente bez znakova starenja, PODMLAĐIVANJE podrazumeva upotrebu hijalurosnkih filera kod osoba koji na svom licu imaju već manje ili više izražene znakove starenja. Najčešće su to osobe 35,40,50 ili više godina.

Kada govorimo o podmlađivanju, danas kako u svetu tako i kod nas su potpuno prevazidjene neke stare metode kao na primer  tzv. ‘popunjavanje nazolabijalnih bora’ i slični principi koji dovode do neprirodnih estetskih rezultata i izmena u crtama lica. Izolovanom korekcijom nazolabijalnih bora možemo da popunimo i „obrišemo“ tu jednu boru, ali celokupan efekat koji postizemo kada pogledamo lice tog pacijenta  i dalje nije zadovoljavajući i vrlo često je konačan rezultat kod takvog pristupa neprirodan.

Konsultativni pregled i full face pristup- ključ zadovoljnog pacijenta

Detaljan konsultativni pregled je izuzetno važan kako za  dobar individualni plan procedure i konačan rezultat,  tako i za poverenje i prevazilaženje straha koji je kod pacijenata često prisutan. 

Tokom pregleda pacijent, gledajući se u ogledalo, predstavi svom lekaru šta je to što želi da promeni na svom licu. Nekada  je to tekstura i kvalitet kože, određene bore, ’palo lice’ ili pacijent jednostavno deluje sebi umorno, opušteno, ljuto… Uloga lekara je da napravi plan kako korigovati te “znakove starenja” a da lice u celini deluje prirodno i skladno.

Full face approach - Individualne konsultacije - Hijaluronski fileri Beograd - Rejuva ordinacije Dedinje

Individualni plan za svakog pacijenta

Poznavajući anatomiju lica, kao i anatomske promene koje se dešavaju usled starenja na svim tkivima na licu, potrebno je da lekar najpre obavi objektivni pregled. Zatim, prema potrebama, željama i mogućnostima pacijenta formiramo individualni plan estetskog tretmana kako bismo postigli željene rezultate uz očuvan prirodni izgled lica.

Lekar će tokom pregleda uzeti podatke i o opštem zdravstvenom stanju, eventualnim bolestima, alergijama, upotrebi određenih lekova i drugim pojedinostima koji mogu uticati na proceduru ili zbog kojih  treba odložiti ili uopšte ne treba uraditi korekciju hijaluronskim filerima. Takođe lekar će Vam objasniti sve detalje o proceduri i materijalima koje koristimo i ponašanju nakon tretmana, kao i zakazati kontrolni pregled zbog procene postignutih rezultata i daljeg plana.

U rukama iskusnih lekara podmlađivanje hijaluronskim filerima  je bezbedno, brzo, gotovo bezbolno i bez perioda oporavka, a rezultati koje postižemo su prirodni i sofisticirani.

Zahvaljujući TV zvezdama i supermodelima, poput sestara Jenner i Hadid, koje su estetske zahvate  popularizovale među svim generacijama, potreba za skrivanjem estetskih zahvata gotovo je nestala. Poseban fenomen javio se među mlađim generacijama, koje estetske tretmane smatraju sasvim normalnim delom beauty rutine pa rezultate nakon svake posete estetskim lekarima dele na društvenim mrežama, nailazeći na odobravanja mnogobrojnih pratioca. 

Zakažite konsultacije

Ukoliko želite da zakažete individualne konsultacije sa doktorkom Aleksandrom, možete to uraditi pozivanjem na telefon ordinacije ili popunjavanjem kontakt forme na samom sajtu. Takođe slobodno nam se obratite i putem društvenih mreža, tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja.

Podelite ovaj tekst:

Kontaktirajte nas

Povezani postovi

sr_RSSerbian
Pozovite nas