Botoks (botulinski toksin)

Idealan tretman za brisanje mimičnih bora bez ‘zamrznutog‘ izgleda uz očuvanje prirodnog izgleda lica

zakažite tretman

Trajanje tretmana

15-30 minuta

Neophodan broj tretmana

2-3 godišnje

Tip procedure

Injekciona

Šta je botox i kako deluje?

Botox (botoks) je zaštićeno ime za botulinski toksin tipa A koji se danas, osim u estetskoj medicini, koristi i u neurologiji, oftalmologiji i drugim granama medinice. Botox je lek koji na nivou neuro-mišićne sinapse blokira prenos nervnog impulsa i kontrakciju mišića. Idealan je za ispravljanje mimičnih bora u gornjoj trećini lica (izmedju obrva, na čelu i oko očiju).

Učestali pokreti mimičnih mišića u gornjoj trećini lica svakodnevno “lome” kožu, koja inače sa godinama gubi na kvalitetu i otpornosti, što tokom godina dovodi do nastanka bora i njihovog produbljivanja.

Stručno aplikovan botulinski toksin dovodi do ispravljanja postojećih bora i sprečava njihovo produbljivanje, a koža iznad njih postaje zategnuta, uz očuvan prirodni izgled.

Često postavljana pitanja

Procedura je bezbedna, brza i gotovo bezbolna, uz prethodno nanošenje anestezije u vidu kreme. Injektovanje obavlja isključivo sertifikovani lekar sa velikim iskustvom.

Efekat nastaje 3-7 dana od injektovanja i traje 3-6 meseci. Kod redovne upotrebe vreme trajanja se produžava jer vremenom “naučimo” da manje koristimo ove mišiće.

Procedura je maksimalno bezbedna – u Rejuvi se koristi isključivo botulinski toksin kompanije Allergan, koji je pod zaštićenim imenom Vistabel/Botox jedini registrovan u Srbiji kao lek za upotrebu u estetskoj medicini i za lečenje hiperhidroze.

Osim ove najčešće upotrebe za ispravljanje bora na čelu i oko očiju, botox se može koristiti i u terapiji prekomernog znojenja, kao i u ispravljanju drugih bora na licu i vratu (na nosu, oko usana, tzv. “gummy smile”, bore na vratu…).

Nije dozvoljena upotreba botoxa u trudnoći, dojenju, kod nekih neuroloških oboljenja, autoimunih bolesti, akutnih infektivnih stanja… Kako biste saznali da li ste kandidat za botox tretman, zakažite konsultacije sa dr Aleksandrom.

Contact Us

en_USEnglish
Pozovite nas