Ultrafromer III Tretman

Ultrafromer III - Neinvazivno zatezazanje lica, vrata i tela mikro i makro foksuiranim ultrazvukom

zakažite tretman

Trajanje tretmana

45-60 min

Neophodan broj tretmana

1

Tip procedure

Fokusirani ultrazvuk

ULTRAFORMER III je prvi i jedini uređaj na svetu koji koristi Mikro i Makro Fokusirani Ultrazvuk (MMFU) za intenzivno podizanje i zatezanje kože. To je najnapredniji i najkompletniji sistem na svetu sa dve ručne sonde  i 7 međusobno zamenljivih ketridža za različite dubine. 

Ultraformer III predstavlja najsavremeniju tehnologiju za neinvazivni lifting i zatezanje kože. Ovaj uređaj koristi mikro i makro visokointenzivne fokusirane ultrazvučne talase (MMFU) kako bi postigao izuzetne rezultate u podmlađivanju kože. Šta ovo znači u praksi? Ultraformer III deluje na duboke slojeve kože, podstičući prirodne procese regeneracije. Kroz kontrolisano ispuštanje energije, ovaj aparat podstiče proizvodnju kolagena i elastina, ključnih elemenata za čvrstoću i elastičnost kože. Pored toga, Ultraformer III se ističe po mogućnosti fokusiranja energije direktno na odabrano područje kože, pružajući preciznost i personalizaciju tretmana prema jedinstvenim potrebama svakog pacijenta. U kombinaciji sa stručnim timom u ordinaciji Rejuva, Ultraformer III pruža vrhunski nehirurški pristup postizanju podmlađenog i zategnutog izgleda kože na licu, vratu, dekolteu ili telu. 

Ultraformer III - najsavremenija tehnologija za neinvazivni lifting i zatezanje kože.

Ko je idealni pacijent za Ultraformer III

Idealan pacijent za ULTRAFORMER III je osoba koja pokazuje blage do umerene znakove starenja na licu, vratu i dekolteu.  Ovaj tretman posebno je preporučljiv za one koji primećuju fine linije, bore i gubitak elastičnosti i tonusa kože i , opuštenost kože u donjoj trećini lica. ULTRAFORMER III omogućava zatezanje uz neinvazivnu revitalizaciju kože, fokusirajući se na regeneraciju i izgradnju kolagena. Mogu se tretirati područja kao što su lice, vrat, dekolte  kao i telo. 

Mi u ordinaciji Rejuva najpre obavljamo konsultativni pregled tokom koga lice slikamo Quantificare imaging sistemom kako bismo precizno utvrdili stanje kože , što nam omogućava da još preciznije sagledamo promene na licu, odredimo terapiju ali i uporedimo postignute rezultate analizom slika pre i posle .  Pre samog tretmana Ultraformerom , uz pomoć Clarius ultrazvuka, utvrdujemo dubinu na kojoj se nalaze odredjene strukture koje targetiramo Ultraformerom , kako bismo odabrali pravu dubinu i postigli maksimalni rezultat.

Nakon obavljenog konsultativnog pregleda, u zavisnosti od stanja kože,  formiramo personalizovani terapijski protokol koji često podrazumeva kombinaciju Ultraformera sa nekim od lasera ili injekcionih procedura kako regenerativnih (biorevitalziacije, prp, skinboosteri) tako i korektivnih (hijlauronski fileri , botox). Osnovi cilj u našem radu je da postignemo podmladjen, svežiji , zategnutiji izgled a da osoba deluje prirodno i nepromenjeno. 

Upotrebom Ultraformera 3 pacijenti sa opuštenom kožom koja visi u predelu donje vilice mogu odložiti upotrebu invazivnih i hirurških metoda zatezanja.

Regije koje se mogu tretirati ULTRAFORMER III aparatom:

ULTRAFORMER III  mogu se  tretirati  različite regije lica i tela.

Evo pregleda regija koje se mogu tretirati i iskustava koja pacijenti mogu očekivati:

Lice: ULTRAFORMER III se vrlo uspešno može koristi za lifting i zatezanje kože na licu, uključujući regije poput čela, podizanje obrva, lifting obraza i,donje trećine lica kao i područje oko očiju.

Vrat: Tretman se može primenjivatii na vratu  i podvaljku kako bi se koža zategla, poboljšao tonus i elastičnost  i smanjilo opuštanje.

Dekolte: Regija dekoltea može se tretirati radi poboljšanja elastičnosti kože i smanjenja finih linija.

Telo: ULTRAFORMER III pruža opciju za konturiranje i zatezanje određenih delova tela, uključujući ruke, trbuh, stražnjicu i bedra.

Ultraformer III

Šta pacijenti mogu očekivati (iskustva Ultraformer III aparatom):

Lifiting i zatezanje lica: Pacijenti će primijetiti poboljšanje tonusa kože lica, smanjenje opuštanja i prirodan lifting odmah nakon tretmana a puni efekti se vide u roku od 3 meseca od tretmana. Pacijenti koji su se podvrgli Ultraformer III tretmanu primećuju primetno poboljšanje tonusa kože, smanjenje bora i postizanje prirodnog podmlađenog izgleda. Rezultati mogu varirati, ali većina pacijenata odmah primeti efekat ovog neinvazivnog tretmana koji je dugotrajan.

Iskustva iz publikovanih kliničkih studija pokazuju sledeće rezultate:

  1. Pacijenti koji su bili evaluirani tokom perioda od 90 dana postigli su prosečan efekat zatezanja kože od 1,56 mm u slučaju tretmana iznad obrva (brow lifting)
  2. 90% ispitanika koji su podvrgnuti podizanju obrva(brow lifting)  tokom kliničke studije ukazalo je na značajno zatezanju neposredno iznad obrva u periodu 90 dana nakon postupka.
  3. Najviši stepen kliničkog poboljšanja obično je zabeležen u prvih 30 dana nakon prvog tretmana a pun efekat se vidi do 90 dana nakon prvog tretmana

Zatezanje i oblikovanje tela:

ULTRAFORMER III omogućava tretmane zatezanja i oblikovanja tela, gotovo bezbolno i bez perioda oporavka. 

Neinvazivni postupak bez perioda oporavka: 

ULTRAFORMER III omogućava pacijentima brz povratak njihovim svakodnevnim aktivnostima bez potrebe za  oporavkom.

Odmah vidljivi i postupno poboljšavajući rezultati: 

Pacijenti će odmah nakon tretmana primetiti  vidljive rezultate, s dodatnim postupnim poboljšanjima  kako se  tokom vremena dešava prirodna proizvodnja kolagena.

Neželjeni efekti Ultraformera

Nakon  ULTRAFORMER 3 tretmana prisutno je blago crvenilo tokom nekoliko sati, ponekada moze se javiti i otok ili trnjenje u tretiranoj regiji koje može trajati do nekoliko nedelja. Retko , mogu se javiti modrice i osećaj utrnulosti na tretiranim mestima, koji se povlače u periodu od 2-4 nedelje nakon procedure .

Bolnost tretmana 

Ultraformer III tretman je minimlano bolan , ali da bi se pacijentima omogućio što je moguće prijatniji tretman , pre same procedure nanosi se anestetik krema, i pacijentu se savetuje da dva sata pre tretmana popije paracetamol. Mnogi pacijenti navode  da je tretman na Ultraformer III aparatu , u poređenju s drugim uređajima koji rade po principu fokusiranog ultrazvuka i manje neprijatan a senzacije se smiruju odmah nakon tretmana. 

Opis procedure Ultraformer III aparatom

Pred samog tretmana Ultraformer III aparatom lekar obavlja detaljan konsultativni pregled i  analizu lica  Quantificare kamerom koja nam daje detaljan i precizan prikaz svih struktura lica  koji nam je važan kako za izradu terapijskog plana tako i za praćenje i uporedjivanje postignutih rezultata. Nakon toga , uz pomoć Clarius ultrazvučne dijagnostike  utvrdjujemo  dubinu SMAS sloja kako bismo odredili pravu dubinu rada ( 2mm, 3mm, 4,5 mm, 6mm…)   Pacijent najpre  destetak minuta drži anestetik kremu na regiji rada, a zatim na prethodno očišćenu i dezinfikovanu kožu  nanosimo ultrazvučni gel u dovoljnoj količini kako bi se obzebio adekvatan kontakt Ultraformer sonde sa kožom. Na osnovu  Clarius ultrazvučnog merenja  koji smo prethodno obavili odredjujemo parametre i dubinu rada . 

Sam tretman traje oko 1-1,5 sat, minimalno je bolan i bez perioda oporavka.

Zašto je Ultraformer Tako Poseban?

Ultraformer III se izdvaja po svojoj sposobnosti fokusiranja energije direktno na željeno područje kože i odredjenu dubinu, što rezultira preciznim i efikasnim tretmanom. Uz to, uređaj omogućava prilagođavanje intenziteta tretmana prema individualnim potrebama pacijenta, pružajući personalizovan pristup podmlađivanju kože.

  1. MMFU –  Visoko-intenzivni Mikro i Makro Fokusirani Ultrazvuk za ravnomernu distribuciju na više dubina.

  2. Dubina delovanja ultrazvuka se podešava izborom ketridža koji svojim jednostavnim deizajnom obezbedjuju sigurnost i precizsnost ali i efiskanost tretmana

  3. Bezbedana  i vrlo efikasna alternativa injekcionim i drugim invazivnim hiruškim procedurama 

Cena ultraformer III tretmana

  • Cena ultraformer III tretmana - neinvanzivni lifting lica 700 EUR
  • Cena ultrafromer III tretmana - neinvanzivni tretman lica i vrata 1.000 EUR

Ultraformer III - Najčešće postavljana pitanja

Većina pacijenata navodi da je  tretman više neprijatan nego bolan. DA bi smo neprijatnost sveli na minimum , preporučujemo da pacijenti popiju paracetamol 2 h pre rada a kada dodju na regiju rada nanosimo anestetik u obliku kreme.

Broj tretmana varira, ali većina pacijenata primećuje poboljšanja nakon samo jednog tretmana. Dodatni tretmani mogu se preporučiti za postizanje dugotrajnijih rezultata.

Rezultati su dugotrajni, a pacijenti često primećuju poboljšanja koja traju šest meseci do godinu dana, čak i duže.

Contact Us

en_USEnglish
Pozovite nas