Hijaluronski fileri

Juvederm hijaluronski fileri – podmladite se i ostvarite fenomenalne rezultate bez perioda oporavka

zakažite tretman

Trajanje tretmana

45 minuta

Neophodan broj tretmana

Individualno

Tip procedure

Injekciona

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su preparati hijaluronske kiseline cijim injektovanjem u odredjene regije lica dodajemo ili nadoknadjujemo izgubljeni volumen. Hijaluronska kiselina je prirodni polisaharid, osnovni sastojak vezivnog tkiva našeg tela, koja ima sposobnost da veže vodu čime postiže efekat volumena, čvrstine, glatkoće i daje potporu kolagenim vlaknima.

Hijaluronska kiselina koja se nalazi u hijaluronskim filerima je u obliku sterilnog gela, glatke konzistencije, pripremljena za injektovanje i nije životinjskog porekla što minimizira mogućnost alergija na preparat.

hijaluronski fileri - korekcija usana hijaluronom - ordinacija estetske medicine Rejuva

Za šta sve se koriste hijaluronski fileri?

Postoje hijaluronski fileri različitih gustina, od laganih i retkih koji se koriste za korekciju podočnjaka i popunjavanje finih, plitkih bora (bore oko očiju i tzv. “pušačke” bore), preko hijalurona za korekciju usana, nazolabijalnih bora pa do gustih hijaluronskih filera koji se aplikuju u dublje i služe za nadoknadu volumena i konturisanje lica, jagodica i brade, ivice donje vilice tzv "Jaw line".

Sa godinama se količina hijaluronske kiseline (a samim tim i vlažnost) u koži smanjuje, a koža gubi sjaj i jedrinu. Starenje se dešava i na dubljim tkivima. Kosti lica se resorbuju i istanjuju, posebno jagodične kosti i gornja vilica. Masni jastučići na obrazima i licu se istanjuju, a pod uticajem gravitacije ”spadaju” na dole, što dovodi do pojave umornog, “palog” izgleda lica, izraženih tamnih podočnjaka, nazolabijanih bora, takozvanih “pušačkih” bora oko usana, bora na bradi itd.

Starenju doprinosi još i mimika, genetski faktori, uticaji spoljašnje sredine (pušenje, solarijum, suncanje…). Starenje se svakako ne može zaustaviti ali se značajno može usporiti

Podmlađivanje hijaluronskim filerima

Koncept podmlađivanja hijaluronskim filerima se razvija već desetinama godina, a sve sa ciljem da se pronađe idealna zamena za hirurški lifting, koji uprkos sjajnim rezultatima podrazumeva dug oporavak nakon operacije. To je, posebno danas, zbog posla, dinamike života i obaveza neprihvatljivo za većinu. Upravo zato podmlađivanjem hijaluronskim filerima postižemo fenomenalne rezultate a bez perioda oporavka, tako da se odmah nakon intervencije se možete vratiti svakodnevim obavezama.

Poznavajući anatomiju, kao i anatomske promene koje se dešavaju usled starenja na svim tkivima na licu, potrebno je najpre obaviti objektivni pregled. Zatim, prema potrebama, željama i mogućnostima formiramo individualni program estetskog tretmana kako bismo postigli željene rezultate uz očuvan prirodni izgled lica.

Za dobar estetski rezultat važno je da lekar osim znanja, najbolje tehnike injektovanja, materijala vrhunskog kvaliteta tehnika, ima i smisla za estetiku .

CENOVNIK

 • Juvederm hyaluronic filler 1ml 250 EUR
 • Juvederm Smile hyaluronic filler 0,55ml 150 EUR
 • Hyaluronic Acid Temporal Region 250 – 500 EUR
 • Face Contouring (cheekbones) 250 – 500 EUR
 • Dark Circle treatment 250 EUR
 • Korekcija usana | 150 – 250> EUR
 • Jaw-line Contouring 250 – 800 EUR
 • Jaw-line Contouring 250 – 800 EUR
 • Full Face Contouring (8 p lift, 7/9 point shape) from 750 EUR
 • Profhilo 2ml | 3̶0̶0̶ – 𝟐𝟓𝟎 𝐄𝐔𝐑

Hijaluronski Fileri - Često postavljana pitanja

Hiijaluronski fieri se mogu koristiti za:

 • popunjavanje i ispravljanje bora
 • konturisanje jagodica (top model look)
 • korekciju podočnjaka
 • uvećanje i konturisanje usana
 • podmlađivanje usana
 • ispravljanje “pušačkih” bora oko usana
 • konturisanje brade i Jaw line-a
 • full-face aproach – lifting opustenog lica (8-point lift, 7/9 point shape).

Izbor hijaluronskog filera zavisi od stanja kože i namene hijaluronskog filera.

Naš organizam poseduje enzim hijaluronidazu koji postepeno razlaže kako našu sopstvenu hijaluronsku kiselinu u koži, tako i aplikovani hijaluronski filer. Trajanje hijaluronskih filera je od 9 do 24 meseca, a zavisi od gustine filera, ali i opšteg stanja organizma, metabolizma, stanja kože, fizicke aktivnosti i stila života.

U Rejuvi koristimo isključivo registrovane hijaluronske filere prestižnih kuća ( Allergan /Juvederm), a injektovanje obavlja sertifikovani lekar sa iskustvom. Tretman je bezbedan, brz i gotovo bezbolan, uz obavezno nanošenje anestezije u vidu kreme. Odmah nakon tretmana se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Pored hijaluronskih filera koje sam naš organizam razgradjuje uz pomoć sopstvenog enzima hijalurondaze, danas na tržištu postoje i mnogi nerazgradivi, jeftini i nebezbedni fileri, koje naš organizam ne može razgraditi. Boreći se protiv njih, stvara vezivno tkivo oko tih trajnih filera, pomerajući ih tako sa mesta gde su injektovani. Na takav način kod velikog broja pacijenata dolazi do stvaranja deformiteta i estetski rezultat se promeni par godina nakon injektovanja.

Zato je, zbog vaše bezbednosti, najvažnije da koristite isključivo registrovane hijaluronske filere koji su prirodni sastojci našeg organizma a izbegavate trajne, nerazgradive filere.

Zabranjena je upotreba hijaluronskih filera u trudnoći, dojenju i kod autoimunih i akutnih infektivnih bolesti. Nedelju dana pre intervencije treba izbegavati lekove kao što su aspirin i drugi lekovi koji produžavaju vreme krvarenja, kao i velike doze vitamina C.

Kako biste saznali da li ste kandidat za ovaj tretman, zakažite konsultacije sa dr Aleksandrom.

Contact Us

en_USEnglish
Pozovite nas