Kako da se pripremite za lasersku epilaciju?

Rejuva - Najefikasnija laserska epilacija - Urasla dlaka - Kako se trajno rešiti urasle dlake

Laserska epilacija priprema – Kako da se pripremite za lasersku epilaciju i postoji li uopšte neka posebna priprema pitanje je o kome razmišljaju svi koji se odluče za taj tretman.

Da bi laserska epilacija bila efikasna i bezbedna važno je da se pacijent pravilno pripremi. To pre svega podrazumeva odabir ordinacije od poverenja i najsavremeniji Titanium laser. Tek potom dolazi na red šta sme, a šta ne sme pre tretmana.

Laserska epilacija priprema:

Konsultativni pregled prvi korak prireme za lasersku epilaciju

Pre prvog tretmana važno je da obavite konsultativni pregled sa lekarom setrifikovanim za rad na laseru u estetskoj medicini. Time se isključuju određena stanja ili bolesti u kojima nije dozvoljeno raditi lasersku epilaciju.

Trudnoća, dojenje, vitiligo, autoimune, maligne i mnoge druge bolesti samo su neke od kontraindikacija.

Laserska epilacija Alma Soprano Titanium - Estetska Ordinacija Rejuva Beograd

Kako da se pripremite za lasersku epilaciju – šta nije dozvoljeno?

Nakon što lekar utvrdi da nema kontraindikacija za lasersku epilaciju, kao i da dlake nisu paperjaste, svetle ili tanke kako bi dobro odreagovale na laser, dobićete uputstva kako da se pripremite za lasersku epilaciju.

Tada pažljivo slušajte šta jeste, a šta nije dozvoljeno pre tretmana. U daljem tekstu vam prenosimo šta će vam sigurno reći.

Sunčanje pre laserske epilacije

Sunčanje pre laserske epilacije nije dozvoljeno dve nedelje pre i dve nedelje posle tretmana. Takođe dve nedelje pre tretmana ne bi terbalo ići ni u solarijum, raditi samopotamnjivanje kože ili aerbrush.

Ipak, laserska epilacija je moguća leti, na tamnoj i već osunčanoj koži.

sunčanje pre laserske epilacije - kako se pripremiti za lasersku epilaciju - laserska epilacija priprema - ordinacija Rejuva, Beograd, Dedinje

Upotreba fotosenzitivnih lekova i suplemenata pre epilacije

Ukoliko koristite nešto od lekova ili suplemenata (vitamini, gvožđe…), pogotovo sada u periodu korone, lekar će na konsultativnom pregledu pre same epilacije proveriti da li je neki od lekova fotosenzitivan. Ukoliko jeste onda je taj lek/suplement potrebno privremeno isključiti iz upotrebe bar 10 dana pre tretmana da ne bi došlo do pojave fleka po koži.

sunčanje pUpotreba fotosenzitivnih lekova pre laserske epilacije - kako se pripremiti za lasersku epilaciju - laserska epilacija priprema - ordinacija Rejuva, Beograd, Dedinje

Piling pre laserske epilacije

Piling pre laserske epilacije takođe nije poželjan. Makar 10 dana pre tretmana ne treba raditi piling, voćne kiseline, hemijske pilinge na regiji koja će se epilirati. Ovo se prvenstveno odnosi na pacijente koji dolaze na epilaciju lica. Takođe, treba biti oprezan i ukoliko je pacijent na nekoj dermatološkoj terapiji akni.

Depilacija pre laserske epilacije

Depilacija pre laserske epilacije (sa regije koju želite da epilirate) nije dozvoljena minimum četiri do pet sedmica. To se odnosi i na druge vidove uklanjanja dlačica iz korena, poput čupkanja pincetom. Dozvoljeno je jedino uklanjanje dlačica sa površine (brijačem, makazicama, depil kremom).

Zašto se ne radi depilacija pre laserske epilacije?

Ukoliko dlačice izdepilirate ili čupkate, i ne sačekate da se koren obnovi i dlačica izraste, laser ne može da prepozna i uništi takav “neformirani“ folikul. Dakle, kada prerano dođete, žureći da epilaciju završite u kraćem roku, epilacija neće biti dovoljno efikasna.

Brijanje pre laserske epilacije

Brijanje pre laserske epilacije je obavezno. Potrebno je da na tretman dođete što pedantnije obrijani. Obrijte se bar šest sati pre dolaska da bismo izbegli iritacije i preosetljivost kože.

Ukoliko se obrijete pola sata pre tretmana, i u žurbi se još i ogrebete brijačem, koža je će biti preosetljiva te vas može više peckati, ili se čak javiti crvenilo nakon rada.

brijanje pre laserske epilacije - kako se pripremiti za lasersku epilaciju - laserska epilacija priprema - ordinacija Rejuva, Beograd, Dedinje

Mleko za telo pre epilacije

Mleko za telo pre epilacije nemojtre nanositi. To važi i za losione, kreme, itd. Oni mogu zamućivati kontaktni gel koji se nanaosi na telo pre epilacije, a samim tim i smanjivati efikasnost. Nakon tuširanja neposredno pre dolaska na epilaciju, kožu samo obrišite peškirom.

Da li je laserska epilacija bezbedna?

Laserska epilacija Titanium laserom, koji koristimo u ordinaciji Rejuva, apsolutno je bezbedna i ima brojne prednosti u odnosu na druge lasere.

Medicinska sestra će vam tokom pripreme za epilaciju zaštiti sve mladeže, ranice, tetovaže ili bilo kakve promene na koži. Preko njih se ne sme prelaziti sondom.

Takođe zbog bezbednosti, sve osobe u prostoriji u kojoj je laser tokom tretmana moraju nositi zaštitne naočare.

Od našeg stručnog medicinskog osoblja dobićete još jednom sve važne informacije o Titanium laserskoj epilaciji, da bi vaš tretman prošao ugodno. Na našem blogu možete pročitati i zbog čega je jesen pravo vreme za lasersku epilaciju.

 

Podelite ovaj tekst:

Contact Us

Povezani postovi

en_USEnglish
Pozovite nas