Laserska epilacija leti

Laserska epilacija leti – činjenice i zablude

Da li se laserska epilacija radi leti? 

Laserska epilacija leti je izuzetno poželjna. Čim krene sunce i pređemo na kratku i laganu garderobu neželjene dlake na telu nam komplikuju život. Svakodnevno dosadno brijanje ili čupanje dlaka, pa čekanje da one ponovo izrastu do sledeće depilacije onemogućavaju nas da uživamo u lepoti leta. Uvek razmišljamo u kakvom je stanju pazuh, noge, pa i ruke, da li bez ustručavanja možemo da obučemo haljinicu. 

Odlazak na more je tek posebna priča! Brijanje svaki dan, iritacija kože, crvenilo, peckanje zbog slane vode, moguće posekotine, ružno i neprijatno urastanje dlaka, itd. Pitamo se da li smo uredni ili prvo moramo da se sredimo da bismo mogli da obučmo šta smo poželeli u tom trenutku.

Rešenje je veoma jednostavno – Laserska epilacija leti, i to superiornim Soprano Titanium laserom!

Da li je u junu kasno za lasersku epilaciju?

Naravno da nije, a evo i zašto. Često se od pacijentkinja može čuti:
„Trebalo je da odem na lasersku epilaciju, ali nisam krenula na vreme. Znam da lasere ne smemo raditi tokom leta već samo zimi. Sada u junu je kasno da krenem sa laserom!“ 

Ovo je apsolutno netačno! Laserska epilacija se može raditi preko cele godine. To da lasersku epilaciju ne radimo leti je zabluda ostala od ranije, iz vremena nekih starih i jako bolnih lasera. S razvojem nauke i tehnike napredak je neminovan u svim sferama. 

Nekada smo na more išli starim autom bez klime, otvarali smo prozore dok je cela porodica tumačila papirnu auto-kartu. Danas na more idemo savremenim automobilom sa klimom, air-bagovima, navigacijom, pa i tv-om u sedištima. Tako je i sa laserima za epilaciju.

Danas su laserske tehnologije neverovatano napredovale u smislu efikasnosti, brzine, bezbednosti, komfora… Za razliku od mnogih drugih lasera, superiorni Alma Soprano Titanium je poslednja reč tehnike u laserskoj epilaciji. Njegova prednost je u tome što se gotovo bezbolno, brzo, efikasno i dugotrajno možemo rešiti neželjenih dlaka na telu, čak i tokom letnjih meseci i na osunčanoj i tamnoj koži. 

Zašto je dobro uraditi lasersku epilaciju dve nedelje pre mora? 

Ukoliko uradite lasersku epilaciju leti, dve sedmice pre mora, dlake na telu će taman u narednih 14 dana da otpadnu, nakon čega ulaze u „mirnu“ fazu rasta. Vaša koža će ostati glatka tokom boravka na letovanju, a vi uživati u glatkoj koži, ne gubeći vreme na pripreme za plažu.

Po povratku sa letovanja jedan deo dlaka će krenuti da se regeneriše i da opet raste, ali će one sa svakim tretmanom postajati ređe i tanje. Tretmane Titanium laserske epilacije ponavljamo na 6-8 nedelja, po unapred isplaniranom rasporedu tretmana, dok je za redukciju 97% dlaka sa određene regije potrebno uraditi 6-8 tretmana.

Da li je laserska epilacija leti moguća na tamnoj ili već osunčanoj koži?

Laserska epilacija leti je moguća i na tamnoj i već osunčanoj koži. Iako je melanin u tamnoj koži osetljiv na laserski zrak koji se koristi tokom epilacije, Soprano Titanium laser poseduje jedinstvenu SHR tehnologiju, koja je klinički dokazano sigurna za sve tipove kože, kao i za kožu osunčanu na suncu ili u solarijumu! 

SHR postepeno zagreva kožu i efikasno oštećuje folikul dlake, sprečavajući njen ponovni rast. Istovremeno, baš zbog postepenog zagrevanja, sprečava povrede okolnog tkiva. To ga čini najsigurnijom opcijom laserskog uklanjanja dlaka, garantujući da će epilacija proći bez opekotina. 

Laserska epilacija leti – kada se ne radi?

Titanium lasersku epilaciju leti nećemo raditi odmah posle sunčanja, kako bismo izbegli bilo kakve iritacije. Ako je koža crvena, izgorela od sunca, ako se ljušti ili od crvene još nije poprimila tamnu boju, epilacija nije preporučljiva dok se koža ne smiri. Izbegavanje potencijalnih iritacija postiženo i savetovanjem da par dana nakon epilacije ne idete na bezen, u saunu i slično okruženje. 

Rejuva - Najefikasnija laserska epilacija - Urasla dlaka - Kako se trajno rešiti urasle dlake

Zašto je Alma Soprano Titanium laser tako superioran?

Alma Soprano Titanium je najnoviji i najnapredniji laser za lasersku epilaciju iz porodice prestižnih Alma lasera. Premijerno je predstavljen na najvećem sajmu estetike u Parizu, u februaru 2019. godine, što govori o njegovom premium kvalitetu. Alma Soprano Titanium laser ima nekoliko neverovatnih prednosti u poređenju sa drugim ponuđenim rešenjima, i to zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji najsavremenije tehnologije, najveće površine sonde i naprednog sistema hlađenja kože. Upravo ove prednosti Vam omogućavaju fenomenalno brzu, bezbednu, efikasnu i bezbolnu lasersku epilaciju.

rejuva laserska epilacija - alma soprano titanium - najnovija mašina

  • 3D tehnologija – uništava dlaku u celosti

Alma Soprano Titanium je ekskluzivan po tome što u istoj sondi istovremeno kombinuje tri najefektivnije talasne dužine lasera, ( 755nm, 810nm ,1064 nm ) targetirajući istovremeno tri različite dubine i delove folikula dlake. To znači da Alma Soprano Titanium uništava dlaku kako na površini, tako u središnjem delu, pa sve do matičnih ćelija dlake, kao i krvni sud koji ishranjuje dlaku, što značajno utiče na efikasnost laserske epilacije. 

  • Najveća površina sonde – najbrža laserska epilacija na svetu 

Još jedna neverovatna prednost Alma Soprano Titanium lasera je najveća površina sonde. Alma Soprano Titanium ima dve sonde. Kvatro sonda ima najveću površinu (4cm2) što posebno skraćuje vreme laserske epilacije velikih regija (epilacija nogu, leđa, grudi muškaraca). Trio sonda ima takođe tri talasne dužine, ali ima malu površinu (2 cm2) te se koristi za manje regije (lice, pazuh, prepone). Time je tretman znatno brži, a sam proces laserske epilacije komforniji i ugodniji. 

  • Bezbolna epilacija – ICE plus sistem hlađenja

Alma Soprano Titanium laser poseduje napredni ICE plus sistem hlađenja, koji hladi kožu tokom tretmana. Safirni vrh sonde rashlađen je na -3 stepena što smanjuje rizik od opekotina na površini kože, dok je u srednjem sloju kože, u okolini folikula dlake očuvana stalna efektivna temperatra koja dovodi do uništenja dlake. Prilikom tretmana, temperatura na površini kože je 25 stepeni, u dermisu 45, a unutar folikula 50 stepeni. Upravo je zato epilacija sa Alma Soprano Titanium laserom komfornija u odnosu na sva druga ponuđena rešenja. 

Soprano Titanium je medicinski, a ne kozmetički laser

Alma Soprano Titanium nije kozmetički, već je najsavremeniji medicinski laser. Upravo zbog toga je, radi maksimalne bezbednosti za pacijente, važno je da pre laserske epilacije pacijent obavi konsultativni pregled sa našim lekarom. Lekar će objasniti sve detalje u vezi sa laserskom epilacijom. 

Lekar će na konsultativnom pregledu porazgovarati sa pacijentom o eventualnim bolestima, promenama na koži, alergijama, upotrebi fotosenzitivnih lekova i utvrditi da li postoje kontraindikacije za lasersku epilacjiu.

Nakon toga viša medicinska sestra obavlja samu lasersku epilaciju, sve vreme pod nadzorom lekara i na osnovu instrukcija i parametara koje zadaje lekar. Na taj način je pacijentima garantovana komforna, brza, bezbolna i apsolutno bezbedna laserska epilacija, čak i u sred leta.

Zakažite letnji tretman laserske epilacije

Ukoliko želite da zakažete tretman laserske epilacije, možete to uraditi pozivanjem na telefon ordinacije ili popunjavanjem kontakt forme na samom sajtu. Takođe slobodno nam se obratite i putem društvenih mreža, tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja.

Podelite ovaj tekst:

Contact Us

Povezani postovi

en_USEnglish
Pozovite nas