Laserska liposukcija tela – laserska lipoliza – ultrazvučna lipoliza

Laserska liposukcija, uz lasersku ili ultrazvučnu lipolizu, jedan je od načina kom ljudi pribegavaju kada žele da se oslobode upornih masnih naslaga.

Mnogo je osoba, kako žena tako i muškaraca, koji i pored napornih treninga ili dijete ne uspevaju da se reše viška masnih naslaga iz problematičnih regija. Kod muškaraca, to su najčešće predeo stomaka, bokova i podbradka, a kod žena noge, bokovi, stomak, nadlaktice i kolena.

Kako zbog lepog fizičkog izgleda, ali prvenstveno zbog opšteg zdravlja, pacijentima se savetuje da pre svega koriguju ishranu u smislu zdravijih namirnica niže kalorijske vrednosti, unose dovoljnu količnu vode i nezaslađenih napitaka i redovno treniraju.

uporne masne naslage - laserska liposukcija

Liposukcija ako ishrana i treninzi ne daju rezultate

Uprkos preporukama, dosta pacijenata se žali da nemaju zadovoljavajuće rezultate treninga i ishrane. Mnogi nisu dovoljno istrajni ili nemaju strpljenja, pogotovo ako imaju značajan višak masnih naslaga koji zahteva višemesčni trud.

Često u takvim situacija pacijenti traže pomoć u medicinskim procedurama za oblikovanje tela, mršavljenje, smanjenje celulita ili samo zatezanje kože. Tada se sreću sa različitim terminima koje ih zbunjuju.

Da li je laserska liposukcija isto što i laserska lipoliza ili ultrazvučna lipoliza? Koja je razlika među njima? Koliko su ove metode efikasne, a koliko invazivne? Koliko traje oporavak posle svake od njih? Bole li? Jesu li su rezultati trajni?

To su samo neka od pitanja na koja ćemo vam odgovoriti u nastavku teksta.

Klasična liposukcija

Postoje dve vrste liposukcije – klasična i laserska. Klasična liposukcija je starija metoda i radi se pod totalnom anestezijom. U masno tkivo tretirane regije se kroz male rezove ubacuje specijalna igla sa zaobljenim vrhom, tzv. kanila koja je vezana za crevo koje ulazi u aspirator operacionog polja sa podesivim vakuumom. Kanilu, koja je pod kožom, hirurg pažljivim pokretima pokreće, razbija ćelije i izlaći ih vakuumom u posebnu staklenu posudu.

klasicna liposukcija - laserska liposukcija

Laserska liposukcija

Laserska liposukcija, za razliku od klasične liposukcije na masne ćelije utiče laserskim zrakom. Laserski zrak se usmerava na područje masnih naslaga pomoću tanke igle i pod njegovim uticajem masti se postepeno „tope”. Osim toga, laser istovremeno deluje na kožu, skraćujući kolagena vlakna. Zbog toga, nakon ovakve liposukcije, nije potrebno uklanjanje viška kože.

Prednosti i mane laserske liposukcije u odnosu na klasičnu

Laserska liposukcija podrazumeva daleko manje bola, otoka i modrica. Jedna od prednosti je i što se obavlja u lokalnoj anesteziji i intervencija traje dosta kraće. Za razliku od klasične liposukcije, upotreba lasera doprinosi kraćem oporavku, a koža se brže vraća na svoje mesto, čime je vreme nošenje steznika kraće. Otok i modrice su očekivana pojava.

Prednost liposukcije u odnosu na neinvazivno oblikovanje tela je što se osim postizanja tražene figure, dobijeno masno tkivo bogato matičnim ćelijama i faktorima rasta može naknadno iskoristiti. Ovaj tretman, pod nazivom Fat Grafting (Transfer masti) podrazumeva korišćenje sopstvenog masnog tkiva kao prirodnog filera za podmlađivanje lica (popunjavanje bora, podočnjaka i jagodica), povećanje usana, grudi ili zadnjice.

Nedostatak liposukcije uopšte je što je invazivna procedura. Kao i svaka hirurška intervencija zahteva određeni period oporavka. Može biti praćena bolom, otokom, modicama. Osim toga i klasična i laserska liposukcija nose određeni rizik od kompikacija, koji je znatno veći nego što je to slučaj sa neinvazivnim metodama oblikovanja tela.

Alma PrimeX – za smanjenje obima, zatezanje kože i oblikovanje tela

S obzirom da postoji veliki broj pacijenata, koji uprkos sjajnim rezultatima klasične ili laserske liposukcije, nije spreman na oporavak, bol i rizike koje nosi sama hirurška intervencija, razvijali su se brojni nehirurški, neinvazivni modaliteti lasera i aparata za oblikovanje tela. Neki su bili zasnovani na laserskoj ili ultrazvučnoj lipolizi, a neki na radiofrekventnom zatezanju.

Alma Prime X iz Alma Lasersa je najnoviji i najsavremeniji aparat koji danas postoji na tržištu. On objedinjuje najnapredniju patentiranu ultrazvučnu lipolizu sa udarnim talasima za redukciju masnoće i radiofrekventno zatezanje kože i vezivnog tkiva.

laserska lipoliza i liposukcija - alma prime x

Koliko Alma PrimeX tretmana je potrebno?

Alma PrimeX je revolucionarni aparat koji predstavlja napredno rešenje za preoblikovanje tela. Za svega 4 tretmana i samo mesec dana postižu se izvanredni rezultati, naročito u smanjenju obima, oblikovanju tela i zatezanju stomaka, struka, butina i kolena.

Tehnologija je zasnovana na kombinaciji ultrazvučnih i radiotalasa koji daju odlične rezultate, nežno zatežu kožu i oblikuju telo.

Prime X deluje tako što utrazvučni talasi oštečuju masno tkivo, razbijaju masne ćelije i eliminišu celulit. S druge strane, radiotalasi zagrevaju kožu i potkožno tkivo. Zagrevanjem tkiva na temperaturu od 40 do 43 stepena C skraćuju se postojeća kolagena vlakna, ali i podstiče stvaranje novog kolagena. Koža tretirane regije je zategnuta, glatka i bez celulita.

U zavisnosti od problema na telu možemo kombinovati ove dve sonde i postići fenomelnalne rezultate.

Da li je Alma PrimeX bezbolan i bezbedan?

Alma PrimeX tretman je bezbolan, brz i bezbedan tretman, bez neprijatnosti.

Za razliku od invazivnih hirurških procedura Prime X tretman ne zahteva vreme oporavka, tako da se odmah možete vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Rezultati koje postižemo mogu biti u rangu sa hirurškim oblikovanjem tela, pogotovo ukoliko su i pacijenti motivisani da koriguju režim ishrane i uključe fizičku aktivnost. Preporučuje se unos 2l – 2,5l vode na dan kako bi se pospešila eliminacija masnih naslaga iz organizma.

Kome je Alma PrimeX namenjen?

Alma PrimeX tretmani su namenjeni onima koji žele da postignu:

  • Smanjenje obima struka, butina
  • Zatezanje opuštene kože, naročito na kolenima i nadlakticama
  • Preoblikovanje tela, sa akcentom na stomak, butine, struk
  • Redukciju masnih naslaga
  • Eliminisanje celulita
  • Postizanje zdravog, negovanog izgleda

Ukoliko i vi želite da postignete fantastične rezultate u korigivanju masnih naslaga primenom neinvazivnih metoda, odnosno Alma Prime X lasera, javite nam se!

Podelite ovaj tekst:

Contact Us

Povezani postovi

en_USEnglish
Pozovite nas