Alma Harmony XL Pro

clearlift - alma harmony xl rejuva dr aleksandra

Rejuva vam predstavlja HARMONY XL PRO

Harmony XL PRO je napredna verzija sveobuhvatne Harmony XL platforme Alma lasera, moćno i svestrano rešenje za niz estetskih potreba. Harmony XL Pro je specifičan po tome što nudi čitav spektar tehnologija, aplikatora i metoda za tretmane koji postižu izvanredne estetske rezultate. Uz nove tehnologije i inovacije Harmony XL Pro uspešno tretira najrazličitije indikacije, rešavajući estetske probleme pacijenata skoro svih uzrasta i populacija.

Rejuvenacija kože, poboljšanje tena i teksture kože, tretmani akni i ožiljaka od akni, hiperpigmentacija kože, uklanjanje staračkih fleka, proširenih vena i kapilara, uklanjanje tetovaža itd. samo su neki od problema koji se uspešno rešavaju primenom različitih sondi Harmony XL Pro lasera.

Inovativni Harmony XL Pro je jedinstveno rešenje za sveobuhvatne tretmane kože. Harmony XL PRO kombinuje različite sonde i tehnologije kako bi pokrio kompletan spektar estetskih indikacija. Ovaj laser omogućava preciznu kontrolu dubine delovanja laserskog zraka, u zavisnosti od namene, tipa kože i područja koje se tretira, garantujući bezbednost tretmana.

Za nas u Rejuvi bezbednost tretmana i pacijenata je na prvom mestu. Svi tretmani na Harmony XL platformi su efikasni, pouzdani i imaju prvoklasne rezultate čija je bezbednost potvrđena kako brojnim kliničkim studijama tako i u praksi.

Svaka sonda Harmony XL Pro lasera ima svoju namenu. Osim toga sonde se mogu kombinovati kako bismo postigli maksimalne rezultate. Kombinovanjem sondi možemo ponuditi i širok spektar rešenja za različite potrebe pacijenata, koji su u potrazi za korekcijama nepravilnosti na koži nastalih usled starenja kao što su bore, fine linije na koži, neujednačen ten, opuštenost kože i ožiljci izazvani aknama.

ClearLift – Holivudski lifting (Hollywood lunchtime facelift)

Kada želite da svojoj koži vratite podmlađen izgled, blistavost i sjaj isprobajte ClearLift. ClearLift tehnologija Harmony XL Pro lasera zasnovana je na neablativnom frakcionom Q Switched ND: Yag laseru i najčešće se koristi za laserski lifting lica, ali i benigne promene na koži, poput pigmentnih lezija.

U pitanju je veoma efikasan, bezbolan i relativno kratak tretman za podmlađivanje kože, koji je postigao neverovatne rezultate u klinikama širom sveta. Zbog navedenih benefita ga nazivaju i „holivudski lifting“.

alma harmony xl pro - clear lift tretman

Šta je zapravo ClearLift Q-Switched Nd: Yag Laser?

ClearLift je prvi neablativni laser ovog tipa, koji nam omogućuje da koristimo moćnu tehnologiju lasera visokog inteziteta (Q Switch Laser) za tretmane nepravilnosti na koži povezanim sa starenjem kože, uključujući i osetljive regije sa tankom kožom kao što su lice, vrat i dekolte.

ClearLift sonda Harmony XL PRO lasera je jedna od retkih tehnologija koja koristi specijalno dizajnirani laser da postigne duboke mehaničke efekte tako što fokusira isporuku energije duboko ispod epiderma. Ovakva procedura proizvodi kontrolisane mikro povrede u dermu  ostavljajuči epiderm (površinski deo kože) neozleđen. Ovakve mikro povrede ispod površine kože stimulišu samoobnavljanje kože. Taj proces zarastanja pozitivno utiče na kreiranje novog kolagena, kao i zatezanje kože i okolnog tkiva.

S obzirom da ClearLift sonda nije ablativna, odnosno da ne povređuje površinu kože, tretman se može izvoditi u pauzi za ručak. Bukvalno je bezbolan i ne zahteva oporavak. Sama činjenica da nam za ove tretmane nije potrebna anestizija, da nema oporavka i da je bezbedan za sve tipove kože govori zašto je ova tehnologija jedna od najmodernijih i najpoželjnijih laserskih procedura u klinikama širom sveta, a od jula 2022. dostupan i u Rejuvi.

Za sta se koristi ClearLift?

Clearift tehnologijom se najčešče tretira koža na licu,  vratu i dekolteu. Odličan je jer ima efekte neinvazivnog fejsliftinga i remodelinga strukture kože tretirane regije.

ClearLift dokazno uspešno uklanja:

1) Plitke bore na licu, vratu i dekolteu

ClearLift vraća koži prirodnu elastičnost, svežinu i bistavost. Uz njega plitke bore na licu i vratu postaju prošlost, a kože postaje punija, jedrija i zategnutija.

2) Promene na koži i oštećenja izazvana sunčanjem

Promene na koži izazvane sunčanjem, poput sitnih bora oko očiju ili pega po nosu, uspešno će biti uklonjenje ClearLift tehnologijom. Sitne bore će nestati, a ten će biti ujednačen.

3) Proširene pore na licu

Pore na licu će nakon ClearLift tretmana biti vidno sužene, a koža jedra i čista.

4) Staračke pege i hiperpigmentaciju

Snažan laserski zrak dopire baš do slojeva kože gde se nalaze hiperpigmentacije i postepeno razlaže pigment fleka vraćajući koži ujednačenu boju. Delotvoran je na sve pigmentne lezije, kao i za lezije koje se pojavljuju kod tamnih tipova kože.

Brza procedura, odmah vidljivi rezultati

ClearLift se s razlogom smatra brzom i jednostavnom procedurom.

Tretman traje oko 30 minuta. Prvi rezultati su vidljivi i nakon prvog tretmana. Ipak, za najbolje ClearLift efekte biće vam potrebna dva do četiri tretmana u intervalima od 2-3 nedelje. Kako sedmice odmiču rezultati su sve očigledniji, jer je potrebno vreme za stvaranje i sazrevanje novog kolagena u koži.

Tretman je  bezbolan. Radi se bez pauza i bezbedan je za sve tipove kože. S obzirom da se regeneracija dešava ispod dermisa, nema oštećenja ili povreda na površini kože.

Šta to zapravo znači za pacijente? Nakon tretmana pacijenti se mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima, jer na koži nema crvenila, ljuštenja i perutanja.

Kome je namenjen ClearLift?

ClearLift je pogodan za sve uzraste i tipove kože. Mladoj koži obebezđuje vitalnost, a zreloj vraća punoću i sjaj.

Vodeći lekari i praktičari širom sveta već koriste ClearLift 4D, najmoćniju SWITCHED Nd:YAG lasersku tehnologiju, koja im omogućava da kontrolišu tačnu dubinu prodiranja lasera. To podrazumeva mnogo preciznije tretmane – i rezultate bez presedana.

NIR laserski tretman – Cinderella Lift

Kao deo Harmony XL Pro multilaserske platforme najnovije generacije u ordinaciji Rejuva dostupan je i NIR tretman.

Harmony XL PRO NIR sonda koristi veoma jak izvor svetlosti (NIR – near infrared) koji omogućava da pre svega bezbedno i efikasno zagrejemo određene strukture kože (subdermalni sloj). Ova tehnologija utiče na proizvodnju novog kolegena, zatezanje kože i koži vraća mladalački sjaj.

Idealan je pred važne događaje, kada želite blistav, odmoran izgled lica. Za razliku od ClearLift-a, koga zovu „holivudski tretman“, NIR je popularan i pod nazivom „Cinederalla Lift“, jer ćete uz njega zablistati kao Pepeljuga na balu.

NIR tretman Alma Harmony XL PRO

Benefiti NIR tretmana

NIR tretman donosi i kratkoročne, ali i dugoročne benefite za kožu koja je tretirana. NIR je odličan jer donosi revolucionarni pristup liftingu, odnosno zatezanju kože. Njegovi benefiti su brojni, a neki od najizraženijih su:

  • Glatka, zategnuta i prosvetljena koža
  • Ujednačen ten
  • Ublažene bore
  • Uklonjeni tragovi umora sa lica
  • Lice oslobođeno viška tečnosti

Nakon tretmana primećuju se prvi kratkoročni rezultati, pre svega zategnuta koža i sjaj, a najbitniji su dugoročni rezultati koji se ogledaju u poboljšanoj strukturi kože, koja je samim tim otpornija na starenje.

NIR tretman traje između 20 i 30 minuta, prijatan je, bezbolan i bezbedan, bez neželjenih efekata i reakcija na koži. Pogodan i za mladu i za zrelu kožu i može se primenjivati tokom cele godine.

Udruženom primenom NIR i ClearLift tretmana dobićete savršene rezultate. S obzirom da ClearLift prodire u dublje slojeve kože međusobno se dopunjuju i daju dugotrajne efekte.

ClearSkin

Iako su akne vrlo čest problem koji se javlja i kod mladih i kod starijih osoba, neretko klasične terapijske opcije ne daju zadovoljavajuće rezultate. Danas je u trend svetu da se u tretmanu aktivnih akni, ali i posledica akni (ožiljka i hiperpigmentacija) sve više ide u pravcu upotrebe savremenih lasera kakav je i najsevremeniji Clear Skin laser sa platforme Harmony XL Pro.

clear skin tretman - alma harmony xl pro

Šta je ClearSkin?

ClearSkin je prva tehnologija koja kombinuje neablativni laser sa simultanim hlađenjem i vakuumom koji se bezbedno i efikasno koriste u tretmanu akni.

Neablativni ER:Glass 1540nm laser duboko prodire u kožu izazivajući termalno oštećenje sebacealne žlezde. To dovodi do uništavanja P. acnes bacteria i smanjene produkcije sebuma, ostavljajući pritom epidermis neoštećen.

Ovakva kombinacija tehnologija dovodi do sinergetskog efekta. Vakum izvlači sebacealni sadržaj iz pora dok kontaktno hlađenje štiti kožu, umanjuje bol i omogućava bezbedniji i efikasnij tretman.

ClearSkin tretira sve oblike akni vulgaris uključujući papule, pustule i nodule. Stimulišući obnovu kolagena umanjuje pojavu ožiljaka od akni i istovremeno postiže nežan efekat podmlađivanja.

Tretman je namenjen svim tipovima kože, nema neželjenih dejstava i postiže zdraviju teksturu kože sa dugotrajnim rezultatima.

Izvesno poboljšanje će se videti već nakon prvog tretmana, ali za očiglednu promenu potrebno ih je bar tri, četiri. Takođe, preporučuje se kombinacija sa dugim tretmanima. Posebno sa ClearLift-om. Efekti će biti brži, a koža imati blistav i zategnut izgled.

Alma Harmony XL Pro je sveobuhvatna platforma sa velikim brojem tehnologija i sondi. Od strane FDA Alma Harmony XL Pro je odobren za tretman preko 65 indikacija. U ovom blogu predstavljene su sonde sa Harmony XL PRO platforme koje su aktuelne tokom leta, a u narednim blogovima predstavićemo i ostale sonde sa ove platforme.

Podelite ovaj tekst:

Contact Us

Povezani postovi

en_USEnglish
Pozovite nas